Diocesane onderscheidingen voor Mientje Peeters en Jos Kennis

RIJSBERGEN - Vanwege hun grote verdiensten voor de parochie Sint Bavo in Rijsbergen hebben Mientje Peeters-Klijsen en Jos Kennis zondagochtend de Diocesane onderscheiding Bisdom Breda ontvangen.

De door bisschop Jan Liesen toegekende onderscheidingen met de bijbehorende oorkonde, werden aan het eind van de Eucharistieviering, uitgereikt door pastoor Hans van Geel. Onder groot applaus van alle kerkgangers werden ook de draagspelden opgespeld. Hierna was in de Harmoniezaal gelegenheid Mientje en Jos te feliciteren met de onderscheidingen.

Vrijwilligers
In januari dit jaar is aan Mientje Peeters als vicevoorzitter en Jos Kennis als secretaris eervol ontslag verleend als bestuursleden van de parochie Sint Bavo in verband met het verstrijken van de bestuurstermijn. Mientje is vele jaren vicevoorzitter geweest van het bestuur en was de contactpersoon voor de parochie, regio, vicariaat en bisdom. Zij was en is aanwezig bij het spreekuur, lector, lid van het gemengd koor Voluntate en verricht vele hand- en spandiensten voor de parochie.
Jos is vele jaren secretaris geweest van het bestuur, hij was en is aanwezig bij het spreekuur, contactpersoon van de vrijwilligers pastorietuin en kerkhof, contactpersoon monumentenwacht en verzorgt de kerkhof-en parochieadministratie. [l]