Beklimming van de Grand Ballon.
Beklimming van de Grand Ballon. TT

Trappistentrappers klaar voor Scherpenheuvel

WERNHOUT - Heerlijk fietsweer met de Pinksterdagen, de ideale gelegenheid om wat extra kilometers te maken in de aanloop naar de 160 km lange rit naar Scherpenheuvel.

Zondag reed de A groep met 20 man een mooi maar stevig rondje Drimmelen van 106 km, geen lekke banden of ander malheur te melden. Ondanks de hoge snelheid wist een E-biker hen nog te passeren die het echter even later moest bekopen met een lege batterij en nu tot genoegen van onze renners (ze worden niet graag gepasseerd) zelf werd ingehaald.
De B groep van 22 man reed een 109 km lange ronde over Moerdijk, heerlijk gefietst.

De 27 man tellende C groep reed in twee groepen gesplitst een leuk rondje rondom Zundert van bijna 100 km en 19 viaducten erin. Geen problemen gehad onderweg, mooie training.
De D groep reed in een behoorlijk tempo een 90 km lange rit naar Alphen, de 14 renners kwamen geen problemen tegen.

De E groep vertrok met 8 man, al snel sloot een negende renner aan. Door een slecht wegdek raakte een renster geblesseerd aan haar rug en werd door chauffeur Mart thuis afgezet. Op enkele omleidingen na verliep de rit naar wens.

Ook de 10 Trappertjes wisten zich prima te vermaken op deze eerste Pinksterdag.

Tweede Pinksterdag

Maandag viel het weer echt mee en kon er opnieuw prima gefietst worden. De A groep telde 10 man, de B was met 12 man, de C met 24, de D en E groep reden samen met 15 man. Zonder problemen werden de ritten gereden, niet alleen een mooie afsluiting van een lang weekend maar ook een goede voorbereiding op de langste rit van het seizoen, zondag as Scherpenheuvel.

Vakantie

In deze periode wordt er door Trappistentrappers ook volop gefietst in de ons omringende landen die vaak wat meer heuvels te bieden hebben dan ons eigen platte landje. Noemenswaardig is de prestatie die Rowin leverde door samen met enkele clubgenoten de Grand Ballon te bedwingen, met zijn 1424 meter de hoogste berg in de Vogezen.

Alpe d’Huzes

Onze mannen, Ruud Peeters en Ad van Broekhoven, hebben die Alpe eens flink op z’n donder gegeven, beiden reden maar liefst zes keer die loodzware kilometers bergop. Ruud vertrok ’s morgens om kwart voor vijf voor zijn eerste en eindigde om half acht ’s avonds voor zijn laatste beklimming. Wat een ongelooflijk knappe prestatie hebben deze mannen geleverd! Toon de Bruijn reed één keer naar boven maar die droeg dan ook een behoorlijke muzikale last met zich mee. Kijk op www.trappistentrappers.nl voor een verslag en foto’s.

Jaarlijkse tijdrit

Zes commissieleden besteden daar echt heel erg veel tijd aan en dat doen ze niet voor de kat z’n edele delen. Laten we daarom afspreken dat ieder actief clublid zich inschrijft voor onze tijdrit op zondag 7 juli tenzij je een ijzersterk excuus hebt, ‘tijdrijden kan ik niet’ rekenen we niet goed. Als je zondags mee kunt fietsen waarom zou je dan niet aan de tijdrit meedoen? Het gaat niet om het winnen maar juist om het meedoen, hoe meer deelnemers hoe leuker het wordt. We rekenen op jullie!

Programma

Zondag 16 juni vertrekken we om 7.30 uur voor de rit naar Scherpenheuvel. De A groep fietst dan 180 km met rituitzetters Marc van Hees en Patrick Wouters, de B, C en D groep maken er 160 km van met rituitzetters Kees Vriends, Jack van Hoydonck en Koos Peeters. De E groep rijdt een gewone rit om 9.00 uur. [l]