Café Brein gaat de huifkar in

ZUNDERT - Volgende week donderdag, 27 juni, is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat op die dag er opnieuw een Café Brein in Zundert plaats gaat vinden. Deze keer een andere dan de reguliere bijeenkomsten. In plaats van donderdagmiddag bijeen te komen in Brasserie Proeftijd gaan de bezoekers van Café Brein op stap en brengen zij die dag een bezoek aan Café In den Anker en de Heerenkamer op de Oude Buisse Heide.

Café Brein is een maandelijks initiatief en beoogt een ontmoetingsplek te zijn voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Normaliter gebeurt dat in de vorm van een bijeenkomst op de vierde donderdag van de maand in Cafe Proeftijd aan de Molenstraat in Zundert. Maar relematig wordt in samenspraak met de bezoekers een andere activiteit ondernomen zoals nu ook volgende week donderdag.

NAH staat voor gevolgen van een CVA, een hersentumor, ongeval, MS, Parkinson of een andere aandoening waardoor hesenletsel is ontstaan. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de bezoekers de gelegenheid om elkaar te vertellen over ieders ervaringen. Daar is tijdens de uitstap van volgende week ook ruimschoots gelegenheid voor.

Huifkartocht door Landgoed de Moeren

Mensen die mee willen gaan worden donderdagmiddag om 14.00 uur verwacht bij Café In den Anker aan de Rucphenseweg 35 in Zundert. Na een gratis consumptie en welkom wordt per huifkar een tocht gemaakt door het prachtige Landgoed De Moeren, naar wat je het centrum van het Landgoed De Oude Buisse Heide zou kunnen noemen, de Heerenkamer bij de Angorahoeve.

Deze plek is van grote cultuur-historische waarde; het was de plek waar Henriette Roland Holst en haar man, beeldend kunstenaar en kunstcriticus, Richard woonden en veel gasten uit de wereld van de cultuur ontvingen. Met name schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars waren veel geziene gasten op deze magische plek en zij lieten hun herinneringen achter in het gastenboek dat in de Heerenkamer in te zien is.

Ad de Klerk, gids van Natuurmonumenten en het Vincent van GoghHuis zal vanaf het vertrek de groep begeleiden en meenemen in het verhaal van de Moeren, De Oude Buisse Heide en de Heerenkamer en zal de deelnemers deelgenoot maken van de vele wetenswaardigheden over het gebied.

Deelname, overigens op eigen risico, aan deze Café Brein is voor iedereen gratis. Geadviseerd wordt een kussentje mee te nemen voor gebruik in de huifkar. In die huifkar is drinkwater beschikbaar en ook in de Heerenkamer bestaat de mogelijkheid om iets te drinken.

Potentiële deelnemers die geen eigen vervoersmogelijkheden hebben om naar Café In den Anker te komen, kunnen contact opnemen met de initiatiefgroep via info@cafebreinzundert.nl of telefoon 06-10250190, dan wordt vervoer geregeld. Het uitgangspunt is dat het bezoek om 17.00 uur bij Café In den Anker wordt beëindigd.[l]