ZHC MA1. FOTO LUDO VAN DEN BROEK
ZHC MA1. FOTO LUDO VAN DEN BROEK Ludo van den Broek

Lentecompetitie zit erop voor de Zundertse Hockeyclub

ZUNDERT - Zaterdagmiddag 15 november mochten de MA1 meiden uit Zundert aantreden bij MHCT in Teteringen, de laatste wedstrijd van het lente seizoen. Een waterig zonnetje met soms wat regen tussendoor, perfect hockey weer.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld wat in Teteringen een waterveld is en dat is voor de meiden uit Zundert altijd even wennen. Ten eerste omdat de ondergrond thuis kunstgras met zand is wat de bal snelheid heel anders maakt en op een waterveld stuitert de bal veel meer wat het moeilijker maakt om de bal onder controle te krijgen. De strategie was simpel winnen om als tweede te eindigen in de poule.

Zoals de meeste wedstrijden in deze poule ging de strijd mooi gelijk op, kansen over een weer. Er werd geknokt voor elke meter.

Een mooie counter werd netjes afgemaakt door Evy van Steen 0-1, een paar minuten later kwam Evy alleen voor de keeper en plaatste de bal netjes in de hoek 0-2. De meiden gingen wat achterover leunen waardoor Teteringen wat beter in de wedstrijd kwam wat resulteerde in de 1-2. Dit was tevens de rust stand.

Na rust werd een strafcorner heel mooi in het doel gepushed door Evi Voeten 1-3. Hierna nog een paar 100% kansen voor Zundert maar deze gingen er net niet in. Eindstand 1-3 en een hele mooie seizoensafsluiting met een 2e plaats in de 3e klasse. Meiden proficiat met dit mooie resultaat.

De lente competitie zit er op, op 6 en 7 juli nog een mooie seizoensafsluiting met het Charles met de bolle kant toernooi. Voor geïnteresseerde kijk eens op de site voor meer info www.dezundertsehockeyclub.nl