St. Cecilia bij optreden zondag 16 juni. FOTO JACQUELINE VERSCHUEREN
St. Cecilia bij optreden zondag 16 juni. FOTO JACQUELINE VERSCHUEREN Jacqueline Verschueren

St. Cecilia is weer on Tour

RIJSBERGEN - Het is de zomerperiode voor Muziekvereniging St. Cecilia, een gezellige en drukke periode. Afgelopen zondag heeft de vereniging diverse optredens gehouden, met op de achtergrond een stralend zonnetje.

Als eerste was er de groep van Eveline Sand, de twee verschillende groepen lieten horen en zien, wat ze kunnen. Er waren veel opa’s, oma’s, ouders, broertjes en zusjes aanwezig. Vervolgens was de jeugdband, onder leiding van Niels van Dorst, aan de beurt. Ook zij lieten goed van zich horen, bekende melodieën als bijvoorbeeld Budapest en Lion King kwamen voorbij. Een tijdje later was er de concertband. Eerst heeft het orkest meegelopen in de optocht voor burgemeester Leny Poppe-De Looff en haar echtgenoot. Vervolgens werd het herkenbare en swingende programma onder leiding van René Hendrickx gepresenteerd. Het programma sloeg aan bij het publiek, er werd zelfs een polonaise gelopen.

Volgende optreden

Als u graag de vereniging nog een keertje wilt zien, dan is er snel een kans. Namelijk op maandagavond 24 juni presenteert de vereniging zich op een unieke plek in Rijsbergen. Tijdens de zogeheten HOT concerten, Harmonie on Tour, is er een optreden op steeds een andere (zeer mooie) plek in Rijsbergen. Dit keer is er gekozen voor een locatie in het buitengebied, namelijk De Bigtelaar. St. Cecilia is van harte welkom bij de fam Vermeeren (Bigtelaar 1b). Deze avond zal gevuld worden met een optreden van de jeugdband en daarna de concertband. Iedereen is van harte welkom aan De Bigtelaar 1B (de toegang is gratis). De koffie/thee en andere drank staat klaar. De optredens vangen aan vanaf 19.30 uur.[l]