Supporters van Moerse Boys op de fiets naar Amersfoort. FOTO A. VD BROEK
Supporters van Moerse Boys op de fiets naar Amersfoort. FOTO A. VD BROEK AvdBroek

Trappistentrappers op bedevaart

WERNHOUT - Terwijl een vijftal clubleden van de B groep de Vogezen ‘onveilig’ aan het maken was ging een dubbel zo grote groep de Moerse Boys aanmoedigen bij hun finale in Amersfoort. De fanatieke supporters vertrokken op de fiets, 130 km enkele reis. In verband met de onvermijdelijke feestelijke derde helft na de overwinning was het verstandig met de bus terug te komen.

Al bij al was deze afwezigheid reden genoeg voor de B groep om de rit naar Scherpenheuvel van afgelopen zondag uit te stellen tot een meer geschikte datum zich aandient. De mannen van de B die toch kwamen opdagen sloten bij de C groep aan. Op zich niet verkeerd natuurlijk want hierdoor konden enkele C renners op hun beurt weer bij de D aansluiten waardoor alle groepen voldoende op sterkte waren om deze lange rit tot een goed einde te brengen.
De A groep telde 21 man bij vertrek, eigenlijk 22 want ze hadden al snel een ‘verstekeling’ uit Roosendaal aan boord. Op de heenweg met nogal wat draaien en keren werd relatief rustig gereden, op de terugweg werd als vanouds lekker doorgereden. Een rit van 162 km met enkel één lekke band te melden.
De C groep vertrok met 28 man waarvan eentje na 50 km omdraaide en eentje voor de terugweg aansloot bij de A groep. In de begin fase enkele lekke banden maar daar bleef het verder bij. De ruim 157 km werden probleemloos afgewerkt.
Datzelfde gold voor de 13 renners tellende D groep, enkele lekke banden maar verder een mooie rit van 151 km met een prima verloop. Nadat enkelen in Scherpenheuvel hun fiets hadden laten wijden en een kaars hadden opgestoken reden alle groepen na de gezamenlijke lunch weer huiswaarts. Met de wind in de rug stonden ze rond de klok van twee terug in Wernhout.
De E groep vertrok om 9.00 uur voor een 62 km lange rit naar Putte die voor de zes groepsleden geen problemen met zich mee bracht. Die ene A renner die zich vergist had in de vertrektijd besloot een eigen rondje te rijden.

Tijdrit
Een aantal leden heeft zich intussen aangemeld voor onze tijdrit op zondag 7 juli maar nog lang niet genoeg. Zo links en rechts hoor je nog wat twijfel maar je hoeft echt niet de snelste renner van je groep te zijn, het gaat vooral om het sportief bezig zijn en sportief zijn we allemaal. Hak die knoop door en meld je aan! Tot nu toe heeft eigenlijk alleen Chris Froome een redelijk goede reden om niet mee te doen. Het tijdritparcours is dit jaar aangepast ivm de werkzaamheden aan de brug in de Maalbergenstraat. Het nieuwe rondje langs de Lentsebaan en Mereltjesstraat is 7,1 km lang en wordt, afhankelijk van je categorie, twee of drie keer afgelegd. Start en finish zijn uiteraard bij café van T vanaf 9.00 uur. Verkeersregelaars en andere vrijwilligers zijn altijd onmisbaar, dus als het even kan meld je dan aan bij john.adriaensen@gmail.com en kom ons een handje helpen.

Programma
Zondag 23 juni is weer een gewone fietszondag waarop we op de vaste tijd vertrekken, om 9.00 uur dus, bij café van T in Wernhout.[l]