Annemarie (l), Sanne (m) en Karlijn (r).
Annemarie (l), Sanne (m) en Karlijn (r).

Zeven districtsfinalisten voor Olympia Wernhout

WERNHOUT - Op zaterdag 25 mei vond de districtsfinale van Zuid-Nederland plaats in Cuijck. Ook Olympia Wernhout heeft zich geplaatst voor deze wedstrijd, wat een hele knappe prestatie is! Sanne Roovers, Karlijn Tax en Annemarie Kools behoren tot de beste 36 turnsters van Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant en Limburg) in hun categorie. Op zaterdag 15 juni was het de beurt aan Hebe Lodders, Noor van Gils, Lotte van Dessel en Miek Goorden om zich onder de beste 28 turnsters van Zuid-Nederland te verdedigen.

In dit sterke deelnemersveld is het flink aanpoten om bij de beste te horen. Gedurende de wedstrijd werden door de deelnemers oefeningen geturnd met een hoge moeilijkheidsgraad en nette uitvoeringen. Sanne Roovers en Karlijn Tax moesten zich bewijzen in de categorie senior 4e divisie. Zij begonnen beide sterk op brug en lieten een nette oefening zien. Dit was een mooie start voor de wedstrijd. Bij balk gingen ze echter beide de mist in helaas. Karlijn moest een val incasseren en Sanne zelfs twee. Dit was wel even een tegenslag, maar zij gingen met opgeheven hoofd verder aan de wedstrijd. Op vloer turnden zij beide weer een nette oefening, waarbij Sanne ook wel uitsprong voor de jury. Op dit toestel werd zij namelijk 6e. In het eindklassement konden zij helaas niet mee met de top, mede door de valse start op balk. Toch nog een nette 26e (Sanne) en 29e (Karlijn) plek behaald in het eindklassement.

Annemarie Kools turnde in de categorie senior 5e divisie. Voor haar was dit een debuut op de districtsfinale en daarmee ook een knappe prestatie op zich. De zenuwen waren duidelijk aanwezig, waardoor ook Annemarie een moeilijke start had. Zij viel tijdens haar vloeroefening bij haar eerste acrobatische serie. Het is moeilijk om je dan te herstellen en met vertrouwen verder te turnen. Ondanks het stroeve begin, heeft zij de rest van de wedstrijd goed geturnd. Er wordt met trots terug gekeken op haar prestatie (36e)

Hebe Lodders was de eerste turnster uit de voorgeschreven categorie pupil 1 D1. Hebe is ondertussen wel wat wedstrijden gewend, maar een grote wedstrijd zoals deze is altijd spannend. Ondanks de spanningen zet Hebe een hele strakke wedstrijd neer en kan zij goed mee met de rest van de deelnemers. Helaas viel het punt op vloer wat tegen, maar dat is het risico van een jurysport. Op brug liet zij een nette oefening zien en verdiende daarmee de 6e plaats. Op sprong werd zij zelfs derde! Dit zorgt ervoor dat zij uiteindelijk op de 15e plaats is geƫindigd in het eindklassement.

Ook Noor van Gils (pupil 2 D1) moest even wennen aan de grootsheid van de wedstrijd, maar kon dit na een goede warming-up prima naast haar neerleggen. Zij turnt een hele stabiele wedstrijd en laat niet veel punten liggen. Op brug blinkt zij uit met een prachtige oefening, waar zij uiteindelijk 2e wordt. Mede dankzij deze brugoefening heeft zij een 13e plaats behaald in het eindklassement!

Lotte van Dessel en Miek Goorden (jeugd D2) turnden met wat minder overtuiging en stabiliteit hun oefeningen. Helaas heeft dit, vanwege het sterke deelnemersveld, direct effect op het eindklassement. Lotte en Miek hebben hun best gedaan, maar turnen blijft ook altijd een momentopname. Ondanks dat deze wedstrijd niet helemaal verliep hoe we het hadden gehoopt, kunnen we tevreden terug kijken. Ze hebben ervaring erbij en mogen trots zijn dat ze bij de beste van Zuid-Nederland behoren. Zij zijn uiteindelijk 23e (Miek) en 24e (Lotte) geworden in het eindklassement.[l]