Seizoen overzicht junioren vv Zundert

ZUNDERT - Voor het tweede seizoen, een competitie in twee delen. Met twee aparte competities. Echt wennen doet het nog niet. Voor een aantal teams pakte het goed uit. Na een matige eerste seizoenshelft werden zij met meer gelijkwaardige tegenstanders ingedeeld. Voor andere teams , die boven hun kunnen hadden gepresteerd voor de winterstop, was het aanpoten in de voorjaarscompetitie.

Om te beginnen de meisjesteams. Het kampioenschap van vorig seizoen kon door Zundert-MO19-1 geen vervolg gegeven worden. Plek vier was toch prima te noemen. Veel meisjes speelden op zondag nog een extra wedstrijd bij Zundert-VR1. De Zundert-Wernhout-MO17-1 combinatie pakte ook meer punten, dan het wedstrijden speelde. Met twaalf punten was positie 8 de oogst.

Het andere combinatie-team Zundert-Wernhout-MO15-1 ging ook met de achtste plaats aan de haal. Hier gaven onze meisjes dapper tegenstand tegen veelal oudere tegenstanders.

Zundert MO11-1 was misschien wel de revelatie van het seizoen. Veelal meisjes die de eerste stappen op het voetbalveld zetten, tegen meer ervaren tegenstanders. Toch kon de armen regelmatig in de hoogte na een doelpunt. De elfde positie was dan ook een mooie prestatie.

Dan de jongensteams. Zundert-JO19-1 hield zich knap staande in de eerste klasse met een zevende stek. Maar vooral de vele spelers die met Zundert-1 en Zundert-2 hebben meegedaan, zijn de grootste winst van dit team. Voor Zundert JO19-2 duurde de competitie te kort. Op het einde werden de eerste punten binnen gehaald en de rode lantaarn overgedragen.

Zundert JO17-1 speelde zich ook naar een prima zesde plek in de eerste klasse. Deze positie werd ook behaald door Zundert JO17-2 dat na de winterpauze veel beter was ingedeeld en regelmatig zegevierend het veld verliet. Zundert JO15-1 had het boven verwachting goed gedaan voor de winterstop en kwam hierdoor in een sterke competitie terecht. Toch hield men zich in wedstrijden knap staande en sprokkelde het hier en daar wat punten. Net genoeg voor de elfde positie.

Ook Zundert JO13-1 had last van de goede eerste seizoenshelft. Na de winterstop werden nog wel drie wedstrijden gewonnen en was de tiende plaats het eindresultaat. Zundert JO13-2 presteerde juist beter in de tweede seizoenshelft en pakte meer dan 1 punt per wedstrijd. Een zevende plaats was dan ook zeer terecht.

Zundert JO11-1 was de enige najaar kampioen van v.v. Zundert. De plaats in de eerste klasse die het gevolg was, was echter nog net te hoog gegrepen. Tegen selectieteams van grote verenigingen werd het onderspit gedolven. Plaats acht was dan ook het logische resultaat. Zundert JO11-2 kende wel een prima tweede deel. Met dertien punten werd beslag gelegd op de vijfde plaats. Hiermee was dit team het hoogste geklasseerd jongens team van v.v. Zundert.

Tenslotte ook aandacht voor de snelst groeiende tak binnen de jeugdafdeling. Voetbal op maat. De jongens en meisjes waren op de laatste training al met z’n zevenen. Erg goed. Nu volhouden en op naar een elftal!

Programma

Zundertse selectie – NAC Breda. Aftrap 16.00 uur op zaterdag 29 juni op sportpark de WIldert. [l]