Non Plus Ultra al 40 jaar onze gastheer. FOTO K. PEETERS
Non Plus Ultra al 40 jaar onze gastheer. FOTO K. PEETERS K.Peeters

Jaarlijkse Brabantrit en viering 40 jaar bestaan RTC Zundert

ZUNDERT - Op woensdag werd de jaarlijkse Brabantrit gereden door onze vereniging.

Bij het vertrek vielen er nog wat regendruppels maar na 5 minuten was de weg weer droog. De rit voerde via Minderhout, Baarle Nassau, Weelde, Ravels-Eel, Arendonk naar Hooge Mierde waar de eerste stop werd gehouden. Na deze pauze ging het via Lage Mierde, Netersel, Middelbeers, Oostelbeers, Vessem, Knegsel, Steensel, Riethoven, Westerhoven Weebosch naar Postel waar iedereen zich tegoed deed aan de zelfgekozen lunch. Met volle magen werd de laatste etappe aangevangen die ons via Reusel, Hooge Mierde, Poppel, Alphen, Chaam, Strijbeek en Galder weer terug naar huis voerde. Bij aankomst werden we getrakteerd op een stevige onweersbui. Als een wonder werden de 23 deelnemers waaronder 7 dames dus tijdens de rit gespaard van het slechte weer wat elders wel was voorgekomen. Ook hoefde de begeleider Eddo met de volgwagen van De Snep niet in actie te komen.

40 jarig bestaan

Dan hebben we op zondag het volgende onderdeel van de viering van het 40 jarig bestaan afgewerkt.

Om 08.00 vertrokken onze 3 groepen voor ieder een eigen route naar Non Plus Ultra in Woensdrecht en ook de een aantal 'geblesseerden' was met eigen vervoer naar Woensdrecht gekomen. Deze pleisterplaats is al 40 jaar lang ook meerdere malen per seizoen de koffiestop voor onze groepen. De uitbater Kees had gezorgd voor een lunch. Na het nemen van wat foto’s trokken de groepen ieder voor zich weer huiswaarts.

Programma

Het programma voor zondag vermeld voor de A groep de rit naar De Kop van het Land. Let op vanwege de lengte van de rit wordt er om 07.30 uur vertrokken. De B groep vertrekt om 08.00 uur voor een rit met als bestemming Drimmelen. De C groep vertrekt weer om 08.30 uur.[l]