300 km gefietst op de langste dag.
300 km gefietst op de langste dag. TT

Trappistentrappers fietsen 300 km op één dag

WERNHOUT - De Langste Dag Challenge, vrijdag 21 juni. Wat een rondje rond het IJsselmeer had moeten worden werd door de werkzaamheden aan de Afsluitdijk omgetoverd tot een rondje Noord Holland van 304 km met start en aankomst in Amsterdam.

Donderdagavond was een tiental Trappistentrappers al neergestreken in Amsterdam om de volgende ochtend in alle vroegte van start te kunnen gaan voor die monsterrit van ruim 300 km. Vanaf Beverwijk de kustlijn volgend naar Den Helder en langs Enkhuizen weer terug. Ruim 9 uur in het zadel, sommigen van hen met een gemiddelde snelheid boven de 34 km per uur. Zoiets is alleen weggelegd voor de afgetrainde atleten, de mannen met een stalen conditie en eelt op de billen, een fantastische prestatie!

Zondagsritten
De mannen van de A groep hadden er zin in bij hun rit over Poppel, een uitfietsrondje maar niet echt. De snelheid is altijd ondergeschikt bij onze ritten en zeker geen streven maar soms gaat het vanzelf, loopt het gewoon lekker met een groep van 21 man, mooie wegen, wind in de rug en misschien nog wat adrenaline van vrijdag. Dan mag zo een record toch wel vermeld worden, ze maken het misschien nooit meer mee dat ze na 104 km met een gemiddelde van 39,4 km per uur terug in Wernhout staan.
De B groep telde 14 man toen zij van start gingen voor een mooie en gevarieerde ronde van 95 km die rituitzetter Bas daags tevoren nog had getest. Langs Zoersel en Baarle-Nassau met slechts één lekke band. Helaas was dat wel een wiel met schijfrem waarvoor nog geen reservewielen in de bus liggen en laat ze nou net ook nog de fietspomp vergeten zijn, dat werd dus buszitten voor deze pechvogel.
Ook de C groep ging met 14 man van start. De rituitzetter wist zo ongeveer alle klinker weggetjes te vinden tussen Wernhout en Alphen, desnoods reden ze er een stukje voor om. Een mooie rit van 97 km die vlotjes werd gereden zonder problemen.
Geloof het of niet, ook de D/E combinatie telde 14 man, 10 van de D en 4 van de E groep. Zij reden een mooie rit langs de Dinter en de Steenbergsche Vliet. Bij gebrek aan rituitzetter nam Bernard opnieuw de rit voor zijn rekening. Een rit van 90 km, netjes gefietst en terdege rekening gehouden met het feit dat de E fietsers meestal minder kilometers maken.
Naast deze ritten waren ook een hoop Trappistentrappers actief bij ‘de Speer’ waarover je ongetwijfeld elders in dit blad uitgebreid kunt lezen.
Veel renners hebben na het fietsen helaas behoorlijk last van jeuk en uitslag door de processierupsen, nu is het zomer en moeten we nog krabben.

Tijdrit
Zondag 7 juli, onze enige rit waarbij de snelheid juist niet ondergeschikt is, al is gewoon meedoen toch echt het allerbelangrijkst. Intussen wordt er al fanatiek getraind om een plaatsje op het podium te bemachtigen. En wie weet met zo’n tijdrit, kan zomaar een mooie springplank naar het grote geld zijn, Jumbo-Visma, Ineos, alles is mogelijk, denk groot. Maar dan moet je wél meedoen natuurlijk en dat komt mooi uit want je kunt nog inschrijven tot en met zondag 30 juni. Doen hoor! Ook al denk je niet zo groot.

Programma
Zondag 30 juni, Aardbeienfeesten, alle groepen vertrekken om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Afstanden en rituitzetters zie je op www.trappistentrappers.nl/forum[l]