Christ Zagers Koning SIOS 2019

ZUNDERT - Op zaterdag 22 was het koningsschieten als afsluiting van het schietseizoen. Een kleine 20-tal schutters verzamelden zich bij ons clublokaal café De Ossekop.

Vooraf werd er volop gepoold wie de nieuwe koning zou kunnen worden. Rond de klok van 14.00 uur loste de oude koning Leo Smits het eerste schot, waarna het kabaal los barstte en alle schutters er de volle sjas in hadden om de vogel zo snel mogelijk een kopje kleiner te maken. Nadat er 1 uur volop door elkaar was geschoten, was het moment gekomen om een aantal salvo’s te lossen, om de vogel te laten verschrikken. Dat het op commando schieten niet zo gemakkelijk is, hebben we ervaren. Toen was het tijd om een pauze in te lassen om de inwendige mens van een drankje te voorzien. Na de pauze nog een klein half uur met zijn alle geschoten te hebben, was het moment gekomen om, ombeurten te gaan schieten. De vogel werd sneller ontrafelt dan de meesten gedacht hadden. De stukken die er af werden geschoten werden steeds groter, totdat Johan Maas het laatste stuk er vanaf schoot. Uiteindelijk bleef het bekende blokje over wat alleen voor de echte schutter te raken was. Na een aantal rondes was het Christ Zagers die het laatste overgebleven blokje eraf schoot.

De felicitaties werden in ontvangst genomen, en de avond werd gevuld met de barbecue, en met de prijsuitreiking van het schietseizoen. Waar twee schutters er in de verschillende klasse boven uit staken. In de A-klasse ging Ruud Raats met de meeste bekers naar huis. In de B-klasse ging Jack Buijnsters met de meeste bekers naar huis, die uiteindelijk ook het supercup klassement won. [l]