Roger van Damme met Els Vreezen, winnares van Zundert Bakt. Rechts Aardbeienkoningin Lauri Halters. FOTO HELEEN VERBURG
Roger van Damme met Els Vreezen, winnares van Zundert Bakt. Rechts Aardbeienkoningin Lauri Halters. FOTO HELEEN VERBURG Foto: Heleen Verburg

Aardbeienfeesten zijn echte publiekstrekker

Zundert - Ondanks de warmte werden de Aardbeienfeesten dit jaar weer heel goed bezocht. Er was ook van alles te doen, genoeg voor een hele dag (of zelfs twee) vertier.

DOOR HELEEN VERBURG

Het waren twee zeer geslaagde dagen. Op zaterdag was het wel heel erg warm wat overdag het bezoekersaantal wel wat drukte. Maar toen het eenmaal begon af te koelen, nam het aantal bezoekers snel toe en bleven velen tot in de late uurtjes plakken.

Werd de kermis met zijn draaimolens, de schiettent en de botsautootjes vooral door de kinderen, hun ouders en de oudere jeugd bezocht, het grote muziekpodium bij café Den Bels trok vooral veel jongeren en volwassenen. Zij genoten van de live muziek en dronken onderwijl menig biertje. Het was supergezellig.

Op zondag was de temperatuur zeer aangenaam wat zich gelijk vertaalde in veel bezoekers. Menige marktkoopman of -koopvrouw deed goede zaken. En natuurlijk werden de vele terrasjes ook goed bezocht. De sfeer zat er goed in, mede door de live muziek die op veel plaatsen te horen was.

Aardbeienkoningin

Koningin van het feest was de 20-jarige Lauri Halters. Zij was beide dagen prachtig aangekleed door de verschillende ondernemers uit Zundert. En ze deed wat ze al aangekondigd had dat ze zou doen: onwijs genieten. Haar stralende lach was voor iedereen zichtbaar. Ook deed ze zich tegoed aan alle baksels die bij Zundert Bakt waren ingeleverd. En nu maar hopen dat haar kleren nog passen.

Zundert Bakt

De nieuwe wedstrijd Zundert Bakt was een groot succes. Zo’n dertig deelnemers streden om de titel Meesterbakker. Onder leiding van patissier Roger van Damme had de jury, bestaande uit Bakker Peter Ooms, ondernemer Frank van de Klundert en Aardbeienkoningin Lauri Halters er een hele klus om alle baksels te proeven. Ze beoordeelden de creaties onder andere op smaak, uiterlijk en de wijze waarop de aardbeien erin verwerkt waren.

Bij de jeugd won Lore uit Achtmaal met een prachtig en natuurlijk ook heel lekker baksel. Zij kreeg een workshop koken en bakken voor zichzelf en vier vriendinnen aangeboden. Bij de volwassenen ging de prijs naar Els Vreezen met haar taart genaamd 'Aardblij'. De gelukkige winnares kreeg een ballonvaart voor twee personen aangeboden.

De bezoekers van de markt kregen ook de kans om van al het lekkers te genieten. De restanten van de taarten waren namelijk te koop en vonden grif aftrek. De opbrengst van deze verkopen gaat naar een goed doel in de gemeente.

Prijswinnende kramen

Alle ondernemers en marktkramen werden ook beoordeeld en drie ervan vielen in de prijzen voor hun uiterlijk en opstelling. De derde prijs was voor 2nd Life@Ingrid.

De tweede prijs ging naar Zaal Victoria. En de terechte winnaar was de muziektent van café Den Bels, Belle Vue genaamd. Gefeliciteerd![I]

Meer foto's via www.internetbode.nl