De belangstelling voor de maquettes van het komende bloemencorso is groot. FOTO HELEEN VERBURG
De belangstelling voor de maquettes van het komende bloemencorso is groot. FOTO HELEEN VERBURG Foto: Heleen Verburg

Bloemencorso 2019: voor elk wat wils!

Zundert - Traditiegetrouw worden tijdens de Aardbeienfeesten de maquettes van de corsowagens gepresenteerd. Veel mensen namen daarom alvast een kijkje en de meningen waren verdeeld.

DOOR HELEEN VERBURG

De bezoekers stonden vanaf de opening van de expositieruimte in de rij om alvast een idee te krijgen hoe de corsowagens er dit jaar uit zien. Menigeen vond het niet zo erg dat het hierdoor allemaal niet zo snel ging want binnen was het een stuk koeler dan buiten en dat vond men wel zo aangenaam. De bezoekers kregen in totaal twintig maquettes te zien.

Verschillende plaatsen

Het corso voert ons dit jaar langs verschillende continenten en landen. Zo kunnen we straks een kijkje nemen tussen de zebra’s in Afrika. Deze wagen is door buurtschap Markt “Ruis” gedoopt. Buurtschap Wernhout neemt u ook mee naar Afrika en laat u daar zelfs de Big Five zien. Maar ook China ontbreekt niet. Daar kunt u het wereldberoemde Terracotta leger van buurtschap ‘t Stuk bezichtigen terwijl De Berk u geheel Europa laat zien. Buurtschap Stuivezand showt ons een aantal Bushmen terwijl Rijsbergen u het Rif laat bewonderen. Al deze wagens schelen u dus weer een paar verre reizen.

Poteind zoekt het wat dichter bij huis. Met deze buurtschap kunt u Naar de Markt.

Tijdperken

Buurtschap Tiggelaar voert u terug naar de tijd van de stoere Vikings. Daar tegenover staat dan weer de wagen van Helpt Elkander die ons middels Babysteps een aantal periodes laat zien van de ontwikkeling van een baby. Vervolgens kunnen de kleuters dan spelen met de Sokpoppen van Molenstraat. En, leuk vinden we het niet, maar als we wat ouder worden krijgen we vanzelf Rimpels van buurtschap Laarheide.

Leefomgeving

Bij Buurtschap Veldstraat moet u niet te dicht in de buurt komen want daar wordt u Van kant gemaakt. Dat geldt trouwens ook voor Achtmaal want daar zetten de bouwers u Onder spanning en dat is ook vaak niet goed voor een mens. Klein-Zundert laat ons zien hoe slecht wij omgaan met onze Habitat. En wat is hierop dan de reactie van Klein-Zundertse Heikant? Die roept uit: “Vervloekt”.

De ochtendglorie van ‘t Kapelleke maakt de voorgaande narigheid gelukkig weer goed, samen met Bevestigd! van Raamberg en Queeste van buurschap Schijf.

Toeziend oog

Alle bezoekers werden met Argus (ogen) aanschouwd door de bouwers van Laer-Akkermolen terwijl buurtschap De Lent u twee gezichten “Two Faces” liet zien. Een beetje dubbel.

De winnaar

Tja, wisten we maar alvast welk buurtschap de winnaar wordt. De bezoekers mochten hun voorkeuren uitspreken door alvast de uitslag van het corso te voorspellen. De meningen waren zeer verdeeld. Kreten als 'prachtig', 'waardeloos', 'geweldig', 'niks aan' en 'winnaar' waren niet van de lucht.

Op zondag 1 september zullen we het weten, nog even geduld dus.[I]