Deelnemers Clubkampioenschappen
Deelnemers Clubkampioenschappen Jeugdcommissie RTC

Jeugdclubkampioenschappen RTC 2019

RIJSBERGEN - Afgelopen weekend heeft onze jeugd gestreden om de titel RTC Jeugd Clubkampioen 2019. Door het voorspelde warme weer was de Jeugdcommissie genoodzaakt om het programma aan te passen zodat alleen in de ochtenden en de zaterdagavond getennist hoefde te worden. Daarnaast werden de wedstrijden op tijd gespeeld, zodat elke wedstrijd een half uur duurde.

Zaterdagochtend kwamen eerst onze jongste talenten op de baan, zij hebben leuke wedstrijdjes gespeeld waarbij het een nek aan nek race was voor de eerste plaats. Ondertussen werden in de categorie Groen en Geel de dubbels afgewerkt. Na de wedstrijden volgde een watergevecht, zodat de kids even konden afkoelen van de hitte. Na een welverdiende vrije middag (ook voor de jeugdcommissie) kwamen de kids rond half 5 weer terug bij RTC om hun servicesnelheid te meten met een snelheidsmeter en om het gevecht aan te gaan met een ballenkanon. Voor de jongste was er een luchtkussen geregeld en stonden er zwembadjes en waterpistolen klaar. Na de BBQ waaraan ruim 30 kinderen en 25 ouders deelnamen begonnen om 19:00 de wedstrijden weer. Deze keer werden de wedstrijden in Oranje gespeeld, zij hadden zowel de enkels als de dubbels op het programma staan. Er waren veel leuke en lange rally’s. Ook Groen en Geel hebben in de avond nog wedstrijden getennist in de poules.

Op zondag begonnen de wedstrijden al op tijd om ook nu weer voor het te warm zou worden van de banen te kunnen zijn. Maar ipv een zonnige dag was het in de ochtend redelijk bewolkt waardoor de wedstrijden veel beter vol te houden waren, waardoor de kids de wedstrijden eigenlijk net te kort vonden. De finales die ook op tijd gespeeld werden waren zo spannend dat in een aantal gevallen een supertiebreak de beslissing moest geven omdat na het tijdsignaal een gelijkstand op het scorebord stond. Ook nu werd het publiek vermaakt met mooie wedstrijden, spannende rally’s, sportiviteit en veel plezier. Rond de middag volgde de prijsuitreiking en kunnen we terugkijken op een mooi toernooiweekend.

De uitslag

Rood: 1 - Davi Roelands; 2 – Jochem van der Sanden

Oranje enkele: 1 - Raff Cloin; 2 - Thiemen Herijgers

Oranje Dubbel: 1 - Raff Cloin – Roan Pemen; 2 - Thiemen Herijgers – Syb van den Broek

Groen Dubbel: 1- Jur van Peer – Sepp Baremans; 2 - Romeyn Postma – Jens Bastiaansen.

Groen Enkel: 1 - Romeyn Postma; 2 - Sepp Baremans

Geel Enkel Jongens: 1 - Viggo Roelands; 2 - Teun Kruf

Geel Enkel Meisjes: 1 - Vivian Jochems; 2 - Suze van der Made

Geel dubbel jongens: 1 - Viggo Roelands – Tim Hendrikx; 2 - Daan Hop – Teun Kruf

Geel dubbel mix/meisjes: 1 - Danique en Vivian Jochems; 2 - Suze en Jeppe van der Made. [l]