Overzicht expositie. FOTO COR VAN DONGEN
Overzicht expositie. FOTO COR VAN DONGEN Cor van Dongen

Geslaagde expositie Fotoclub Zundert

ZUNDERT - Fotoclub Zundert kan terugzien op een “warme” expositie. Volgens jury en bezoekers een zeer gevarieerde expositie dus zoveel mogelijk verschillende fotovormen en –uitingen met daarnaast een gewaagd thema namelijk een boekomslag maken, waarop wij veel positieve reacties hebben ontvangen.

Ruim 320 belangstellenden hebben onze foto-expositie bezocht, waarbij opvallend veel leden van andere fotoclubs vanuit zowel Nederland als België.

Enige opmerkingen uit het gastenboek zijn:

Chapeau.

Mooi en “ook met Jantje Foto erbij”.

Heel veel variatie en boekomslag thema erg boeiend.

Zeer fraaie foto’s wij hebben er weer van genoten.

Ieder jaar weer de moeite waard jullie expositie te bezoeken.

Trots op al deze fotografen in ons mooie dorp met als toppunt de boekomslagen erg leuk en origineel.

Gezien bovenstaande reacties kunnen wij terug zien op een geslaagde foto-expositie.

De jury, bestaande uit Edwin Brosens, Leoreta Vezaj en Christel Jochems, had een moeilijke maar leuke taak om tot een eindoordeel te komen. De 3 juryleden waren voor wat betreft de vrije borden er relatief snel aan uit en voor de boekomslag had zij wat meer tijd nodig.

Algehele indruk van de juryleden: De eigen stijl van de mensen komt echt tot uitdrukking in de vrije borden. Om je te onderscheiden in de wereld van de fotografie met telefoons en social media kan er meer creativiteit in de fotografie worden gelegd en ook heel veel om je heen kijken. Daar kan de club de komende jaren aan werken en kan zeker een inspiratiebron zijn.

Met dit verbeterpunt gaat het bestuur komend jaar al aan de slag om een nog “creatievere” expositie te presenteren in 2020.

Hieronder volgen de prijswinnaars

Vrije borden: 1ste Ton van den Berg 2de Huub van Rheenen 3de Toos Hereijgers 4de Gerard Schouw 5de Erwin Goossens en tevens Pluim voor beste bordpresentatie Publieksprijs: Ton van den Berg.

Thema boekomslag: Titel Oorlog en vrede van Patrick Havermans kreeg de vakjury prijs en titel: De Boks van Huub van Rheenen kreeg de Publieksprijs.

Wethouder van sport en cultuur Twan Zopfi heeft deze prijzen uitgereikt en de expositie officieel geopend.

Kortom wij zijn in onze opzet geslaagd om veelzijdigheid in fotografie te laten zien, maar het kan altijd beter, deze foto-expositie geeft de leden energie en inspiratie om er volgend jaar weer iets mooi van te maken. Want fotograferen blijft grenzeloos.

Het gehele jaar zijn er wisselende exposities van onze fotoclub te bezichtigen in de Welborg.[l]