Volop ambiance bij de jaarlijkse tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN
Volop ambiance bij de jaarlijkse tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN Eddy Heijnen

Trappistentrappers tijdrit

WERNHOUT - Afgelopen zondag reed de A groep geheel volgens verwachting een rondje Oesterdam. Vertrokken via Nieuw-Vossemeer dus richting Rilland de dam over, met vrij baan en wind in de rug een soort van stevige tussensprint. Aan het eind van de Oesterdam een hergroepering om gezamenlijk weer naar Wernhout te rijden.

Van de 21 renners waren ze er toen eentje kwijtgespeeld, dat is minder dan 5 procent, op zich nog best acceptabel. Weinig bijzonderheden te melden verder over de 106 km lange rit, enkel een ketting die eraf liep.

Het mooie van de Oesterdam is dat er geen processierupsen zijn en dat hadden ze bij de B groep waarschijnlijk ook in de smiezen. Ook zij reden die mooie ronde over de Oesterdam maar dan de andere kant op, richting Tholen dus. Daarmee hadden ze op de dam wel flink de wind schuin van voor. De 15 renners reden bijna een rit uit het boekje, heel even moesten ze op de volgbus wachten maar dat was dan ook alles.

De C groep vertrok met 24 man en reed een ronde van 93 km richting Kruisland om over Etten-Leur weer terug te komen. Gesplitst in twee groepen werd deze ronde zonder problemen afgelegd. Een rotonde bleek nogal een struikelblok maar mede door de coulance van enkele automobilisten liep het goed af, voorzichtigheid blijft geboden.

Met 10 man reed de D groep een ronde van 86 km over Poppel en Weelde. Harry Willemsen wist de weg daar en zorgde ervoor dat ze zonder ongemakken weer terug in Wernhout kwamen.

De E groep reed een ronde langs Chaam van 80 km lang. Chaam is niet zover maar wel als je over Sprundel vertrekt. Pas toen begon het afzien, met 5 man en wind tegen terug naar Wernhout. Zoals Goethe ooit zei: “Chaam zien en dan sterven” (het kan ook Napels geweest zijn, hij werd wel vaker verkeerd verstaan).

Race tegen de klok

Zondag 7 juli gaat het dan gebeuren, de dag waar we naar uitkijken, waar we onze krachten kunnen meten maar vooral ongegeneerd hard kunnen fietsen in een geweldige ambiance; onze jaarlijkse Trappistentrappers tijdrit. De vooruitzichten zijn goed, aangename temperatuur en niet al teveel wind. Het enige wat we dan nog moeten doen is fietsen en juist dat doen we zo graag. We zijn er al aan gewend dat de tijdritcommissie samen met de vele vrijwilligers de zaken goed op orde heeft en dat zal nu vast niet anders zijn. De vrijwilligers worden overigens om 7.45 uur verwacht bij van T. Om stipt 9.00 uur gaat de eerste van de bijna 60 individuele tijdrijders van start, bij café van T recht voor de deur. Om 11.00 uur volgen de Trappertjes, onze jongste rennertjes rijden hun eigen parcours en ze hebben er zin in! Tegen de klok van half twaalf is het de beurt aan de koppels waarvan er maar liefst 17 aan de start verschijnen.
We hopen ook heel veel toeschouwers en supporters te mogen begroeten op deze dag vol spanning en sportieve strijd. Breng de kids gerust mee, voor hen is er een leuk springkussen.
Op het Trappistentrappers forum vindt je de complete deelnemerslijst met starttijden en overige informatie. [l]