Natalia Lalev (l), Maudie Lodders (m), Noor van Gils (r).
Natalia Lalev (l), Maudie Lodders (m), Noor van Gils (r).

3x brons, 2x zilver en 3x goud voor Olympia Wernhout

WERNHOUT - Het turnseizoen wordt afgesloten met de regionale toestelfinales. De turnsters hebben zich door wedstrijden eerder in het seizoen hiervoor kunnen plaatsen. Tijdens deze wedstrijd strijden zij voor de titel toestelkampioen 2019. Olympia Wernhout heeft deelgenomen aan 25 toestelfinales, waarbij er 3 bronzen, 3 zilveren en 3 gouden medailles zijn gewonnen!

Vijf turnsters, uit verschillende categorieën en divisies, hebben gestreden voor de sprongfinale. Hier werd een bronzen medaille gewonnen door Hebe Lodders. Zilver was voor Natalia Lalev en de gouden medaille mocht Miek Goorden in ontvangst nemen! Noor van Gils en Lobke de Rooij kwamen op dit toestel helaas tekort en behoorden niet tot de top 10.

Maar liefst 12 turnsters turnden in de brugfinale. Dit is met kop en schouders het toestel waar de meeste Olympia turnsters zich voor hebben geplaatst. Wederom ontving Hebe Lodders de bronzen medaille, maar nu voor de brug. Haar zus, Maudie Lodders, liet een ongelofelijke wedstrijdoefening zien en werd met deze oefening eerste. Zjj mocht de gouden medaille omhangen! Natalia Lalev werd door de laatste turnster van de derde plek geturnd en werd hierdoor 4de. Miek Goorden behaalt paats 6. Noor van Gils behaalde een nette 9de plaats. Annemarie Kools, Romy en Elmira Peeters, Gwen Bommelijn, Lobke de Rooij, Karlijn Tax en Sanne Roovers turnden nette oefeningen en toonden soms veel lef met nieuwe elementen, maar behoorden tijdens deze finales niet bij de top.

Op balk turnden er drie finalisten. Op dit toestel zijn er geen medailles gewonnen, maar Hebe Lodders kwam wel dicht in de buurt. Zij werd door de laatste turnster van de wedstrijd van de derde plek geturnd en moest genoegen nemen met een 4de plaats. Maudie Lodders en Sanne Roovers turnden beide zich net binnen de top 10.

Op vloer wederom 5 toestelfinalisten. Noor van Gils turnde met veel uitstraling en zekerheid. Zij kreeg voor deze prestatie de bronzen medaile. Lobke de Rooij herpakte zich, na een val op het eerste toestel, heel goed op de vloer. Zij kreeg een welverdiende zilveren medaille omgehangen. Hebe Lodders mocht op dit toestel het goud in ontvangst nemen, waardoor haar medaille totaal op 3 stuks is komen te staan. Hanneke de Bruijn en Miek Goorden hadden niet hun beste vloeroefening laten zien, waardoor zij helaas niet binnen de top 10 vielen. [l]