Actie tijdens ELE rally. FOTO SYLVIA GROENEVELD
Actie tijdens ELE rally. FOTO SYLVIA GROENEVELD Sylvia Groeneveld

Van de Lindeloof rallysport klaar voor thuisrally

ZUNDERT - Het huidige rallyseizoen verloopt tot nu toe naar tevredenheid, anders dan in 2018 toen het pechduiveltje zich regelmatig liet zien aan het enthousiaste rallyteam uit Etten-leur.

Ramon van de Lindeloof hoopt samen met de Hardenbergse navigator Lean Potgieter deze positieve prestatiecurve voort te zetten. Het team bekleedt op dit moment een 2e plaats algemeen in het NK shortrally, staat aan de leiding in het NK bij de junioren en aan de leiding in hun eigen klasse. Niet evident met tegenstanders veelal met krachtigere auto’s tot hun beschikking. Zo hoog mogelijk finishen is dus het credo om zoveel mogelijk punten te pakken voor het NK shortrally.

Het team start in de shortrally op zaterdag, dit is een verkorte versie van de grote rally dus helaas rijden we niet op de vrijdagavond. We komen dus niet voorbij op de vermaarde proef in Achtmaal “de hel” en dat is jammer!

De plannen zijn er om volgend jaar wel de volledige rally te rijden om dat dit jaar te doen zou betekenen geen punten voor het NK shortrally en dat is geen optie.

Shortrally is een kort maar krachtige wedstrijd, je moet gelijk bij de les zijn en het maken van een foutje maakt het bijna onmogelijk om dit weer goed te maken.

Waar je de Honda Civic type R op zaterdag kunt zien is op de proef op het vliegveld (seppe), proef Roosendaal (bij het anker), proef klein Zundert en proef Rijsbergen (oekel) welke alle 2x gereden zullen worden. Totaal 8 proeven dus.

Een thuisrally met proeven in je achtertuin is met aanwezigheid van sponsoren, familie en vrienden aanwezig toch altijd even specialer dan een andere rally. We hopen natuurlijk op veel support tijdens onze thuisrally. Iedereen is welkom op het serviceterrein of langs de proeven.

Voor meer info en beeldmateriaal kijk eens op FB pagina van de Lindeloof rallysport! [l]