Alles geven in de tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN
Alles geven in de tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN Eddy Heijnen

Sfeer en spanning bij Trappistentrappers tijdrit

WERNHOUT - Onder ideale omstandigheden en aangemoedigd door het talrijke publiek gingen bijna 80 renners en teams van start bij de jaarlijkse Trappistentrappers tijdrit. In een fantastische sfeer werd een spannende strijd gestreden voor de podiumplaatsen.

Deze sportieve strijd vond plaats in het centrum van Wernhout dat voor deze gelegenheid verkeersvrij was gemaakt. Om stipt negen uur werd het startsein aan de eerste deelnemer gegeven, het begin van de race tegen de klok. Je krachten zien te verdelen, niet toegeven aan vermoeidheid maar doorgaan tot de finish die zo eindeloos ver weg lijkt. De dames en de heren van de E groep reden twee rondes van 7,4 km, de overige heren reden er drie. Sommigen op hun gewone racefiets, anderen met een opzetstuur en op het laatst de echte tijdrijders zoals wij die in onze vereniging kennen met het meer professionele materiaal en outfit. Uiteraard is dit de categorie waar we de eindwinnaars moeten zoeken. Colin Maas reed naar een sterke tweede plaats en Danny Antonissen werd knap derde, beide op een ruime minuut achter John Antens die net als in voorgaande jaren de eerste plaats voor zijn rekening nam, hoe kon het ook anders met een parcours dat voor zijn huis langs liep. Alle uitslagen vind je op onze website www.trappistentrappers.nl, daar vind je ook de prachtige actiefoto’s die Eddy Heijnen voor en van ons heeft gemaakt.

Trappertjes

Nieuw dit jaar was de deelname van onze rennertjes tussen de acht en twaalf jaar, na de senioren was het de beurt aan dit vrolijke gezelschap. Tussen de twee rotondes die Wernhout rijk is reden zij hun rondjes, vrij en onbevangen. Leuk om deze kinderen zo enthousiast te zien fietsen, hun medaille en snoepzak was dan ook dik verdiend. En na de wedstrijd lekker ravotten op het springkussen.

Tijdritcommissie

Zo een omvangrijk evenement als deze tijdrit brengt erg veel werk en kosten met zich mee, onze tijdritcommissie leden zijn er al lang van te voren mee bezig. Het maken van de route, aanvragen van vergunningen, verkeersmaatregelen die genomen dienen te worden en ga zo maar door. Dat alles in hun vrije tijd en zonder eigenbelang, daarom is het belangrijk dat wij als clubleden massaal deelnemen om zo te laten zien hoezeer wij hun werk en inzet waarderen, bedankt mannen (en graag zo door gaan).

Vrijwilligers

Laten we die vooral niet vergeten. Bij alle toegangswegen tot het parcours waren meerdere verkeersregelaars aanwezig om de verkeersstroom goed te laten verlopen. Wat overigens op de ene plaats wat gemakkelijker verliep dan op de andere, niet alle automobilisten konden even veel begrip opbrengen voor de omleidingen. Maar deze vrijwilligers hebben het werkelijk prima gedaan, net als de mensen van de EHBO, van de tijdmetingen, van de logistiek, de helpers bij het starten, parcoursbouwers en alle anderen die zo’n geweldige bijdrage hebben geleverd aan dit evenement. Enorm bedankt, zonder jullie was dit niet gelukt!

Programma

Zondag 14 juli gaan alle groepen om 9.00 uur van start bij café van T in Wernhout. De te fietsen afstanden en de rituitzetters per groep vindt je op het forum. [l]