Heikant 1 (winnaar) en Heikant 2 (3e) stonden op het podium van de Boerendart 2019.
Heikant 1 (winnaar) en Heikant 2 (3e) stonden op het podium van de Boerendart 2019. Foto:

Druk bezochte Boerendart 2019

ZUNDERT - Het was een iets wat bewolkte ochtend zondag 7 juli. Op het CLTV terrein stonden zo'n 100 vrijwilligers van buurtschap Veldstraat klaar. Rond 10 uur begint het veilingterrein vol te stromen met mensen van alle leeftijden, velen van hen gekleed in de kleuren van het buurtschap waar ze deze dag voor gaan uitkomen. Sommigen nog wat brak van de avond ervoor maar allemaal met hetzelfde enthousiasme en strijdlust. Ze zijn klaar om er een gezellige en competitieve dag van te maken.

Niet alleen alle corsobuurten zijn aanwezig, ook vele vrienden en familie teams hebben zich tussen de buurtschappen gevoegd om met z'n allen de strijd met elkaar aan te gaan om de titel 'beste boerendarter van de wereld'! Allemaal samen waren dit 108 teams van 3 personen. Dit enorme aantal was een nieuw record voor de boerendart en met zoveel mensen is het al snel gezellig!

In de loop van de middag kwam de zon door de wolken tevoorschijn en werd het nog best warm. Een hele hoop toeschouwers kwamen de teams aanmoedigen of gewoon gezellig kijken en wat eten en drinken op het terras. De kinderen hebben zich flink vermaakt op het springkussen, in de zandbak en tijdens de pauzes op de speciale kinderboerendartbaan!

Ieder jaar wordt er door de organisatie ook een goed doel gekozen, dit jaar de stichting WensAmbulance Brabant. Het was de wens van, inmiddels overleden, oud voorzitter en erelid van buurtschap Veldstraat Erik Marijnissen om tijdens de Boerendart (waar hij mede oprichter van is) geld in te zamelen voor de WensAmbulance. Op de goede doelenbaan kan de hele dag door iedereen voor 1 euro per beurt gegooid worden. De opbrengst hiervan werd aan het einde van de dag uitgereikt en was dit jaar maar liefst 765 euro! 2 personen hadden precies evenveel punten gegooid en stonden samen op de gedeelde eerste plaats van deze baan. Na nog een spannende finale werd Mike 'de Engelsman' de winnaar van de goede doelenbaan.

In de competitie stonden na 5 rondes een aantal bekende teams op de eerste baan tegenover elkaar. Voor de top 3 was er een 'podium plaats' en stond een beker klaar. Het team 'Heikant2' won de 3e prijs, 'Bigguh meej haor1' werd 2e en het team 'Heikant1' was de overduidelijke winnaar van de dag met meer gewonnen wedstrijden dan de rest en in het totaal 865 gegooide hooivorkpunten! Omdat ze voor de derde keer de eerste prijs hebben behaald mogen ze de wisselbeker nu definitief houden.

Na de prijsuitreiking brak het feest echt los. Het was een geweldig gezellige dag!

Buurtschap Veldstraat wil graag alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers van harte bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie evenement! In de middag kwam Omroep Brabant langs om beelden te maken van het evenement, deze zijn terug te zien bij het programma 'Zinderend Zuiden'. En voor degene die er niet bij waren of nieuwsgierig zijn geworden, volgend jaar zijn jullie van harte welkom op de eerste zondag van juli op het CLTV terrein!

Voor foto's meer informatie over de boerendart zelf en het huren van de mobiele boerendartbaan kunt u terecht op www.boerendart.nl en volg ons op Facebook! [l]