Sjoerd Huijbregts in actie met de Steyr 8180. FOTO ERWIN MARTENS
Sjoerd Huijbregts in actie met de Steyr 8180. FOTO ERWIN MARTENS Erwin Martens

Trekker-Trek Rijsbergen weer een geslaagd evenement

RIJSBERGEN - Alweer voor de 37ste keer werd er in Rijsbergen een trekkertrek wedstrijd verreden. Op zaterdagavond 6 juli werd er op één baan gestart met de Nederlands truck competitie van VTN. De baan bleek goed grip te geven aan de trucks. Het beloofde een waar spektakel te gaan worden. Echter aan het einde van de kwalificatie ronde begon het te regenen. VTN melde op haar website www.truckpulling.nl: “Helaas! kwam er geen tweede ronde voor onze truckpullers de wedstrijd is afgelast vanwege de aanhoudende regen. Ook een demo kon geen doorgang vinden. Langs deze weg willen wij de organisatie van Trekkertrek Rijsbergen bedanken voor hun inzet op deze avond en ook de talloze uren aan voorbereiding die vaak niet zichtbaar zijn.”

Ondanks de tegenslag van zaterdagavond kan de organisatie terug kijken op een geslaagd evenement. Op zondag waren de weergoden de organisatie goed gezind. De wedstrijd verliep volgens planning en de twee wedstrijdbanen bleven in een zeer goede conditie. Zowel de sporttractoren van De Hypropullers als de specials en pro/hot-stock tractoren van de ITPV konden goed hun PK’s kwijt op de kleibanen op de Tiggeltseberg in Rijsbergen. Zo maakte Little Blue Power (voorheen Green Spirit 8) met zijn Rolls-Royce Griffon V12 motor spectaculaire full pulls voor het publiek en wist ook de eerste prijs te behalen. Het was echter jammer dat Ducky 2 met zijn 2 Isotov vliegtuig straalmotoren de tractor niet gestart kon krijgen. Gelukkig lieten de overige 5 specials het publiek niet in de steek. Bij de Hypropullers wist Manuel Herijgers met zijn John Deere 4955 de beste afstand weg te zetten in de 8 ton agrisport klasse. In de klasse hyprosport 2,5 ton behaalde Krisjan-Jochems uit Wernhout met zijn Valtra de 1ste plaats. In de klasse megasport 2,7 ton moest Thomas Braspenning uit Klein-Zundert met zijn Case Maxxum 110 deze keer de 1ste prijs afgeven aan Remie Raeymakers uit Sprundel met zijn Deutz. Er waren dit jaar wedstrijden waar het juist andersom was, dus nog een spannende strijd dit jaar. In de megasport 3,6 ton wist Addie Hendrickx uit Etten-Leur met zijn Fendt 716 in een finale de 3de prijs te behalen, maar moest de 2de prijs afgeven aan Arian de Ruijtter uit Zundert die dit seizoen heel goed presteert met zijn nieuwe aanwinst de Valtra 8400.

Er deden dit jaar zo’n 150 landbouwtractoren mee, waaronder veel deelnemers uit Rijsbergen die goed presteerden. Zo wist Jens Foesenek met de Fendt 211 in een finale de 2de plaats te behalen in de 4,5 ton klasse. In de speciale tuinbouwklasse won Lars Tilborghs met een New Holland. In de 6,5 ton klasse ook podiumplaatsen voor Luuk Kennis en nogmaals Lars Tilborghs die respectievelijk de 2de en 3de beste afstand reden. In de 7,5 ton klasse ook een goede prestatie voor de Fiat 180-90 met als chauffeuse Ilse Kennis: de 3de prijs. In de 9 ton klasse behaalde Sjoerd Huijbregts met de Steyr 8080 helaas net geen podiumplaats maar wel een verdiende 4de prijs. Tenslotte wist Brett van Kalmthout met een grote Fendt van een plaatselijke loonwerker de 2de prijs te behalen.

De inspanningen van de organisatie en met name voorzitter Antoon Kokx om de banen in topconditie te krijgen in Rijsbergen werden omgezet in een kwalitatief goede trekkertrek wedstrijd op een prachtige locatie.

Overige informatie en alle uitslagen zijn terug te vinden op de website www.trekkertrek-rijsbergen.nl en een foto impressie is te vinden op www.erwinnet.nl. [l]