De jongedames schaken tegen de gorilla. FOTO BERNADETTE EGERIC
De jongedames schaken tegen de gorilla. FOTO BERNADETTE EGERIC Bernadette Egeric

Zomeravondschaak komt van de grond, ook voor niet-leden

ZUNDERT - Er is door de vele jubileumactiviteiten dit jaar al veel te doen bij de schaakvereniging de Raadsheer.Op initiatief van enkele leden is er een zomeravond-competitie gestart. Ina Asselberg, Jos van Ginneken en Richard Pijl wilden de animo eens peilen (Pijl...peilen; do you get it?).

Na de "echte" wintercompetitie wilden ze eens doorgaan met een frivoler avondje schaak. Er kan op donderdagavond bij Café 2 in de Katerstraat meegedaan worden aan deze zomerse activiteit. Je hoeft niet iedere week te komen. Als je geen zin of tijd hebt, sla je een week over! We zijn nu 5 weken zo bezig, en de opkomst is redelijk te noemen. Elke week melden zich 10 tot 15 schakers. Als het weer het toelaat lekker op het gezellige terras van Café 2 om één of twee partijtjes te schaken. En als het frisjes wordt dan verhuizen we gewoon naar binnen. Leden, niet- leden, jongelui, gepensioneerden: ook voor de stille thuisschaker is het een mooie gelegenheid hun sluimerende hobby op te pakken. Iedereen is welkom!

Weg met de drempelvrees, en kom donderdagavond gerust eens langs.

De aardbeifeesten liggen alweer enkele weken achter ons. De Raadsheer was er ook aanwezig, zoals de vereniging al vele jaren doet op dit evenement. Vooral de jeugd komt altijd nieuwsgierig kijken hoe dit schaken nu precies gaat. Een teken dat schaken wel degelijk leeft onder veel jongelui. Dit jaar kon er zelfs tegen een gorilla geschaakt worden. De jongedames waren in het geheel niet onder de indruk van het beest en gaven hem er met drieën tegelijk behoorlijk van langs. [l]