John Antens, overall winnaar van de tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN
John Antens, overall winnaar van de tijdrit. FOTO EDDY HEIJNEN Eddy Heijnen

Vakantietijd bij Trappistentrappers

WERNHOUT – Ondanks de vakantieperiode werd er afgelopen zondag toch nog heel behoorlijk gefietst, over de opkomst viel niet te klagen.


De A groep reed met 10 man een rondje Rilland van 95 km. Een obstakel in het buitengebied in de vorm van een beregenings slang die over de weg lag werd bijtijds opgemerkt en leverde geen problemen op. Het tempo was goed en de sfeer niet minder.

André Braspenning had voor de B groep een mooie ronde naar Berkel-Enschot in gedachte, een gebied waar we zelden komen omdat het simpelweg te ver is voor een gewone zondagsrit. De groep was daarom van te voren ingelicht over de lengte van deze rit, 125 km. De meeste B renners hadden hier geen probleem mee en zo vertrokken ze met 22 man voor deze uitdagende rit. Ter hoogte van Galder was de nattigheid van bij het vertrek alweer verdwenen en werd er ronduit goed gefietst. Onderweg kregen ze opnieuw wat regen te verwerken wat op een rotonde in Moergestel tot een schuiver leidde waarbij enkele renners wat schaafplekjes opliepen. Een korte pauze bij het Wilhelminakanaal om enkele boten door te laten om vervolgens in één streep terug naar van T te rijden. Een prachtige rit die volgens de enthousiaste deelnemers zeker voor herhaling vatbaar is.

Terwijl nog niet alle B renners het terrein bij van T hadden verlaten reden de eerste C renners ook al weg wat niet alleen tot een onoverzichtelijke situatie leidde maar ook de volgbus van de B groep kon hierdoor de groep niet volgen. Geduld is een schone zaak, graag alle groepen op alfabetische volgorde en met een kleine tussenruimte vertrekken. Deze C groep telde 21 deelnemers die een hele mooie ronde van bijna 100 km reden, van Merksplas tot Gilze. De mannen op kop probeerden zich bij de Oude Rielseweg van de domme te houden en reden rechtdoor maar invallend rituitzetter Johan Suijkerbuijk hield voet bij stuk, het moest echt rechtsaf over die alles door elkaar rammelende kasseien. Maar ook dat hoort erbij natuurlijk, al wordt je er niet vrolijk van. Een prima rit met geen technische mankementen te melden.

De D groep reed een rondje Rijzendeweg via Calfven, met 16 renners, bijna 90 km en slechts één lekke band. Van een tegemoet komende colonne oldtimer tractoren zat een bestuurder lekker weg te dutten waardoor de groep even de berm in moest maar dat leverde verder geen problemen op.

Negen leden reden met de E groep een 75 km lange rit, vertrokken richting Chaam en met een ruime ronde rondom Zundert terug naar huis. Goed dat Mart met de volgbus erbij was, met gebroken spaken is het moeilijk fietsen. Ook in deze groep opgewekte gezichten bij aankomst, goed gefietst.

Frankrijk

Een groep van 18 Trappistentrappers gaat dit weekend fietsen in de Vogezen, een bergketen in oost Frankrijk waar het goed fietsen is. Vier van hen vertrekken op de fiets, donderdag 250 km, vrijdag 150 km en zaterdag nog 100 km om dan aan te sluiten bij de mannen die vrijdagochtend met de auto vertrekken. Een leuke uitdaging die ze ongetwijfeld tot een goed eind gaan brengen.

Programma

In verband met de Jaarmarkt in Wernhout op zondag 21 juli gaan alle groepen van start bij onze sponsor Jack van Hoydonck aan de Wernhoutseweg 95a. De volgbussen zullen daar voor ons klaar staan en de vertrektijd is voor alle groepen om 9.00 uur. Op www.trappistentrappers.nl/forum vindt je de rituitzetters en de te rijden afstand. [l]