Uitje 85+ en mindervaliden Achtmaal.
Uitje 85+ en mindervaliden Achtmaal. CV de Goudpoepers

Gouden bejaarden en minder-
validen van Achtmaal op stap

ACHTMAAL - Afgelopen 2 juli was het eindelijk zover. De Achtmaalse 85 plussers en mindervaliden gingen op hun tweejaarlijkse uitstapje. Later dan gepland omdat het een week eerder niet door kon gaan i.v.m. de extreme hitte.

Om half 10 vertrokken ze uit de Gouden Stad met een grote en een kleine bus richting Diergaarde Blijdorp. Daar aangekomen werd er eerst een kopje koffie gedronken, daarna werden de rolstoelen verdeeld onder de vrijwilligers en konden de bejaarden die dit op prijs stelde door heel het park geduwd worden. Rond het middaguur hebben we er een heerlijke broodjesmaaltijd genuttigd. De overige uren van de middag zijn gebruikt om de rest van het park te bekijken, om tegen een uur of 4 weer terug naar de Gouden Stad af te zakken. Hier hadden Jan, Lia en Niek een uitstekende avondmaaltijd voor ons bereid en nadat iedereen zijn buikje rond gegeten had ging iedereen tevreden naar huis. Met de opmerking dat dit uitstapje niet perse om de 2 jaar hoefde maar ook best elk jaar mocht.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt dankzij de entree van de Mauwavonden. Mauwers en ook de mensen die naar de mauwavonden komen kijken heel hartelijk dank namens alle 85 plussers en mindervalide van Achtmaal en natuurlijk ook namens ons (CV de Goudpoepers) zodat wij deze mensen deze dag aan kunnen bieden.[l]