Knappe prestaties duiven Verhaard, Gommers en Van Aert

ZUNDERT - Een sterk weekend voor de duivenliefhebbers die deel uitmaken van de Regio Zundert. Er werden drie vluchten gespeeld. Tot en met het vierde spelniveau (Rayon 2) zat steeds de snelste duif in de Regio Zundert. Vanwege de weersomstandigheden werden de vluchten niet op zaterdag maar op zondag gehouden en ze kenden een goed verloop.

Bij Adrie Verhaard vielen er op de vlucht van Chateroux twee duiven binnen één minuut op de klep. Het waren zijn 1e en 2e getekende die hun baas op 4 spelniveaus de 1e en 2e prijs bezorgden. De winnaar is een duif uit 2017 en won dit jaar, op 24 juni, ook al de hoofdprijs op La Souterraine. Gekweekt werd deze duif uit een eigen doffer en een duivin van wijlen dierenarts Jan Konings. De winnende doffer kwam over de ruim 558 km tot een snelheid van 1319,6 meter per minuut en na 7 uur en 3 minuten gevlogen te hebben viel hij ’s middags om 3 minuten over 2 op de klep met in z’n kielzog de nummer 2. In de top 10 had Adrie ook nog de 8e prijs. Een ouderwetse Verhaard uitslag. Ook op deze vlucht kreeg Dré Gommers ze weer goed naar huis. Bij de eerste 9 op de uitslag komen we zijn naam 4x tegen. Hij won de 3e, 4e, 5e en 9e prijs. In de top 10 zien we verder: Herman Dictus 6e, Cees Braspenning 7e en Bart en Paula 10e.

Peronne jong

Dré Gommers wint op 4 niveaus bij de jonge duiven de hoofdprijs. In de Regio Zundert werd naast de 1e prijs ook de 10e prijs zijn deel. De 205,3 km werd afgelegd met een snelheid van 1525,4 meter per minuut. André Smits kreeg er twee bijna gelijktijdig wat goed was voor de prijzen 2 en 3. Jack van Hooijdonk werd 4e, Jack van Sprundel had er 3 in de top 10, hij werd 4e, 6e en 9e. Bart en Paula werden 7e en met de 8e prijs maakte Cor v.d. Broek de top 10 compleet.

Peronne oud

Op deze vlucht was de overwinning voor Cees van Aert en ook hij won op vier niveaus de hoofdprijs. De eerste drie duiven in de Regio Zundert zijn ook de eerste drie in die 4 spelverbanden. De winnende duif van Cees vloog de 205,7 km met een snelheid van 1534,5 meter per minuut. Piet Vermonden werd 2e en 5e, Cor v.d. Broek 3e, 6e en 9e (50%) prijs. Dré Gommers werd 4e, Fer Dictus 7e en Will Adriaensen 10e.

Kampioenschappen

In het samenspel Willebrord en omstreken is Dré Gommers hokkampioen vitesse geworden. Dit tegen 125 andere duivenmelkers die aan de 9 vitesse vluchten deelnamen. Piet Vermonden eindige op de 2e plaats. De beste duif op de vitessevluchten is de ‘dochter van de dromer’ van Piet Vermonden geworden. Met deze kampioenschappen wordt de kracht van de Zundertse duivenmelkers duidelijk onderstreept.

In de Regio Zundert werden de kampioenschappen vitesse uiteraard gewonnen door dezelfde liefhebbers.[l]