Tussenstop in Nancy, op weg naar de Vogezen.
Tussenstop in Nancy, op weg naar de Vogezen. TT

Trappistentrappers in vakantiemodus

WERNHOUT - Terwijl vele clubleden in binnen- en buitenland al fietsend of anderszins genoten van hun ongetwijfeld welverdiende vakantie was er ook nog volop belangstelling voor de zondagse clubritten. Mooie ritten die soepeltjes verliepen.

De A groep telde zondagochtend 12 man. Bij gebrek aan een rituitzetter nam Ferdinand Lakens deze taak waar en hij deed dat met verve. Na zo’n 25 km van het 108 km lange rondje richting Heijningen waren ze nog met elf omdat er eentje zo sterk was dat hij zijn derailleur van zijn fiets trapte en dus de rest van de rit voorin bij chauffeur Jan mocht zitten. Verder een prima rit die geen andere pechgevallen meer kende. De finale werd met acht man afgewerkt omdat de rest een kortere weg naar huis wist.


B-groep

Ook in de B groep was het goed fietsen. De rit van 95 km naar Moerdijk leverde voor de 18 aanwezigen geen problemen op. Gewoon een rondje waarin niets bijzonders is gebeurd, goed gefietst met een heel aardig gemiddelde.


C-groep

Je bent nooit te oud om te leren, de C groep reed met rituitzetter Jack Hendrickx een rondje Lage Zwaluwe over enkele volledig onbekende weggetjes, voor de meesten van ons dan toch. Van die smalle, verscholen weggetjes waar de volgbus maar net op past en de verzakte klinkers zo zwaar fietsen als kinderkopjes. Maar wel leuk om ook daar eens te komen, je blik op de wereld te verbreden. Met 21 man werd deze 100 km lange rit zonder enig probleem en in een mooi tempo afgewerkt. Op de terugweg, richting Zegge, werd de zeven man tellende A groep van onze fietsvrienden van de overkant ingehaald om dan gebroederlijk richting Wernhout te rijden.

D-groep

Ook de D groep reed een rit over tal van onbekende wegen maar dan door de Belgische Kempen, langs Beerse en Lille. De groepen vertrokken niet alleen bij Jack van Hoydonck, Jack nam ook de 92 km lange rit van deze groep voor zijn rekening. Een mooie rit die zonder oponthoud verliep, enkel een niet oplettende Ollander bij de Lilse Bergen die al achteruit rijdend zorgde voor enige paniek maar dat liep met een sisser af.

E-groep

Als laatste vertrok de E groep met zeven man voor een heerlijk rondje Zeeland, bij Woensdrecht de polders in en bij Ossendrecht weer eruit, bijna 80 km. Alleen een achterwiel moest gewisseld worden in verband met een weerbarstige cassette, verder een prima rit.

Over de grens

Naast Noor Michielsen, die een solo fietsavontuur in Noorwegen beleeft, fietsen er nog vele clubleden in het buitenland waaronder een groep van 18 man in de Vogezen. Vooral de vier mannen die donderdag op de fiets daarheen vertrokken hadden het zwaar, 550 km met ca 4200 hoogtemeters in drie dagen tijd voordat ze op de plaats van bestemming waren. Dan moesten de ‘Ballons’ nog bedwongen worden en het is daar zeker niet minder warm.

Programma

De laatste zondag van juli, 28 juli, wordt een hele gewone zondag. Geen feestdag, geen evenement of speciale ritten en dat is best bijzonder. Vertrek voor alle groepen om 9.00 uur bij café van T, de rituitzetters en afstanden zijn op het forum te vinden. www.trappistentrappers.nl/forum. [l]