Tourspel Komst des Vredes

ACHTMAAL - Nu de Tour de France is afgelopen, kunnen we ook de laatste prijzen van het dagklassement alsmede het eindklassement van het tourspel van kruisboogvereniging Komst des Vredes uit Achtmaal bekendmaken.

Na de tweede rustdag in de 16e etappe eisten Joost Anthonissen en Jan Monsieurs de dagprijs voor hun op met 52 punten. Loek de Letter had voor deze prijs in de volgende rit daarentegen maar slechts 24 punten nodig. Etappe 18 kende ook maar 1 winnaar en dat was Frans Boden, die met al zijn kennis over de wielersport, 32 punten bij elkaar sprokkelde. De 19e etappe daarentegen, kende geen winnaar. Deze rit werd flink ingekort vanwege de weersomstandigheden en om deze reden gaf de tourdirectie geen dagwinnaar aan. Als organisatie van het tourspel hebben wij deze beslissing overgenomen. De Fam. Schrauwen uit Achtmaal eindigde alleen bovenaan in de 20e etappe met 44 punten. De 21e en tevens laatste etappe van deze tour nam Niek van Erk het voortouw met de dagprijs door als enigste 37 punten te scoren.

Het eindklassement kende twee winnaars. Roger Wouters uit Klein Zundert en Toon Damen uit Achtmaal deelden gezamenlijk de 1e plek door ieder 625 punten te scoren. Kees Mertens uit Achtmaal, niet alleen verstand van voetbal maar ook dus van wielrennen, betrad ook het podium en werd derde met 614 punten. Uiteindelijk bleven er 7 deelnemers over die het tourspel beƫindigde met 0 punten. Ook dat is een kunst en daar staat ook een prijsje voor. Alle winnaars van het tourspel proficiat en de organisatie van het tourspel spreekt de hoop uit dat u allen volgend jaar weer van de partij zult zijn.[l]