Verkoeling zoekend langs de waterkant.
Verkoeling zoekend langs de waterkant. gvg

Trappistentrappers blij met koeler weer

WERNHOUT - Extra vroeg uit de veren, verkoeling zoekend langs de waterkant was het nog enigszins bekwaam om een trainingsritje te rijden voordat de zinderende hitte toesloeg. Zondag was de ergste hitte gelukkig weer verdwenen en konden de groepen gewoon van start gaan al was het wel in de regen.

Die regen bij vertrek in combinatie met de vakantie zorgde voor een opkomst van 9 man bij de A groep. Zij reden een 100 km lange rit naar Zevenbergschen Hoek. Ook deze week kreeg chauffeur Jan een bijrijder, al na zo’n 25 km een klapband waarbij ook de buitenband sneuvelde en helaas geen geschikt reservewiel voorhanden. Halverwege de rit ontkwam ook rituitzetter Emiel van der Meulen niet aan een lekke band. Verder een prima rit, tegen twaalven zaten ze alweer bij van T voor de evaluatie.
De B groep vertrok met 16 man voor een 97 km lange ronde over Terheijden en Ulicoten. En al werden de bochten onder deze miezerige omstandigheden voorzichtig aangesneden toch werden ze na een kleine 20 km verrast door een schuiver. Gelukkig zonder schade maar ze waren nu wel gewaarschuwd. De rest van de rit kenden ze echter geen problemen meer, zelfs geen lekke band wat gezien het regenachtige weer een meevaller was. Ralph Verheyen was de rituitzetter van deze groep.
Geen rituitzetter bij de C groep maar Ruud Tax wist nog wel een rondje voor de 15 aanwezigen. Onder hen twee Schijvenezen die als gastrijder waren aansloten en hun steentje zeker bijdroegen. De 95 km lange rit liep door de polders tussen Zevenbergen en Standdaarbuiten, de mannen op kop onder in de beugels vechtend tegen de wind en de rest in een waaier in het wiel. Een mooie rit die in een prima tempo werd gereden met pas in de laatste kilometers nog een langzame leegloper. De eigenaar hiervan werd door chauffeur Martin netjes thuis afgezet.
De D groep telde 8 man, de E groep 2, samen rijden was de enige mogelijke optie, Mart was vroeg klaar. Het werd een mooie rit van Joke Vriends, 75 km van Ulicoten naar Nieuwmoer, gereden in een dik E tempo waarbij de D renners wat meer kopwerk voor hun rekening namen. Eén man in de bus door een gevalletje kramp net na Achtmaal. Enerzijds vonden ze het wat jammer van de regen anderzijds wel lekker verkoelend na die warme dagen.

Wild Atlantic Way
Vanaf donderdag 1 augustus wordt onze Ocho Cerveza groep (de mannen die enkele jaren geleden naar Compostella reden) tijdelijk omgedoopt tot de Och Mbeoir groep, Iers voor acht bier. Want daar gaan ze nu fietsen, de Wild Atlantic Way aan de ruige westkust van Ierland. Acht etappes van zo’n 120 km per stuk gaan ze rijden van ’s werelds langste kustroute. Een indrukwekkende route langs de Atlantische oceaan met torenhoge kliffen, prachtige baaien, pittoreske dorpjes en dikke pinten Guiness. Succes mannen!

Programma
Zondag 4 augustus belooft een prima fietsdag te worden, alle groepen A tot en met E vertrekken dan om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Op het Trappistentrappers forum lees je wie de rituitzetters zijn en welke afstand er gereden gaat worden.[l]