Clubleden fietsen in Ierland.
Clubleden fietsen in Ierland. TT

Trappistentrappers rijden mooie ritten

WERNHOUT – Soms heb je van die dagen dat bijna alles vanzelf lijkt te gaan, dat alles lekker meezit. Afgelopen zondag was er zo eentje. Vijf fietsgroepen gingen van start, groepen die goed op sterkte waren, die met prachtig fietsweer mooie en vooral probleemloze ritten reden.

Geen wonder dat je na afloop zoveel tevreden gezichten ziet op het zonnige terras bij van T. Die tevreden gezichten konden echter de sporen van vermoeidheid niet helemaal verbergen, want als de omstandigheden goed zijn wordt er ook navenant gefietst.

De A groep reed een stevige rit van 108 km met vooral in het eerste uur wat vertragingen door tractoren, vrachtwagens en wat langzamere fietsgroepen. Daarna kon er lekker worden doorgefietst waardoor het gemiddelde tot recordhoogte opliep. Bij de Galderse Meren was het even goed opletten met de parkerende zonaanbidders maar dat gaf geen onoverkomelijke problemen voor de 24 deelnemers.

De B groep was 15 man sterk op de vroege zondagochtend. Kees Vriends had de rit op zich genomen en nam de mannen mee naar Arendonk. Weg en terug 101 hele mooie kilometers die in een hoog tempo werden gereden.

De C groep vertrok met 23 renners voor een rondje Lage Zwaluwe met een route net iets anders dan anders. De 96 km werden in een prima tempo afgewerkt, eerst windmee dan vanaf Drimmelen met wind tegen weer richting Wernhout. Enkel een gebroken spaak voor rituitzetter John Peeters maar die was snel weer terug bij de groep, voorzien van een reservewiel.

Erik Verboven nam het twaalftal van de D groep mee voor een rit van 80 km, van Breda tot Baarle-Nassau. Geen spannende gebeurtenissen onderweg maar wel heerlijk gefietst en ook hier was het tempo keurig netjes.

Ook de 7 deelnemers van de E groep reden een rit van 80 km. Eerst België in en daarna via Baarle-Nassau en Strijbeek terug naar Wernhout. Prima gefietst en zelfs nog tijd om onderweg wat bij te praten.

Ocho’s
De mannen in Ierland hebben het prima naar hun zin daar. Bij de laatste update hadden ze de helft van hun geplande ritten achter de rug en genieten ze met volle teugen van de prachtige omgeving en de plaatselijke gastvrijheid. Zondag aanstaande worden ze terug verwacht.

Mededelingen

De datum van het jaarlijkse teerfeest is verschoven naar zaterdagavond 30 november.

Bij Jack van Hoydonck ligt nog nieuwe clubkleding van de laatste bestelronde die afgehaald kan worden.

Ons clubblad d’n Trappiest is nu online te lezen op www.trappistentrappers.nl, de papieren versie zal binnenkort ook bij de leden bezorgd worden.

Programma

Zondag 11 augustus vertrekken alle groepen weer om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Rituitzetters en afstanden zijn op het Trappistentrappers forum te vinden. [l]