Bij Anna en Stichting Welzijn Zundert organiseren een FEESTival voor jong en oud

ZUNDERT - Stichting Bij Anna, tot twee maanden geleden verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van de Assortimentstuin sinds 2016, heeft onlangs besloten de samenwerkingsovereenkomst met Staatsbosbeheer en de gemeente te ontbinden.

Vrijwilligers van Bij Anna hebben de afgelopen jaren verschillende activiteiten georganiseerd in de buitenlucht met als doel: ontspannen en ontdekken in de natuur en jong en oud met elkaar te verbinden. De activiteiten werden altijd goed bezocht en enthousiast ontvangen. Samen met vrijwilligers, samenwerkingspartners en -organisaties werden plannen gemaakt voor de toekomst. Zo heeft Bij Anna i.s.m. Sint Antoniusschool in Klein-Zundert subsidie aangevraagd bij Prins Bernard Cultuur Fonds voor Groene Schoolpleinen voor de Toekomst met als doel een veilige en professionele natuur- speel, -ontdek- en -leerplek te maken in de Assortimenstuin waar alle kinderen uit de omgeving van kunnen genieten. De subsidie is toegekend aan de Antoniusschool. Door de beëindiging van het contract is het nog niet duidelijk wat er nu met deze plannen gaat gebeuren.

Bij Anna had ook de ambitie om een onderdak te realiseren in de vorm van een Koffie/Theehuis, om het hele jaar door activiteiten te kunnen organiseren en hierbij niet steeds afhankelijk te hoeven zijn van het weer. Ook zouden ze hiermee een warm en droog onderdak aan vrijwilligers en gasten kunnen bieden. Door gebrek aan voorzieningen en garantie voor de toekomst, door tegenslagen in het vergunningstraject, het niet verder kunnen groeien en de enorme opgave om met weinig middelen 3,5 ha te onderhouden, werd het traject zwaar en moeizaam voor de vrijwilligers. Daarom heeft Bij Anna besloten om zich terug te trekken als beheerder van de Assortimenstuin.

Wat Bij Anna gaat doen in de toekomst is nog onduidelijk. Stichting Bij Anna bestaat nog en zal deel gaan nemen aan het participatieproces wat door de gemeente wordt gefaciliteerd. Bij Anna hoopt nog steeds op een samenwerking met vereende krachten, om samen te kunnen bouwen aan een toegankelijke, inspirerende en groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de Assortimenstuin een geschikte locatie is voor de ambities van Bij Anna.

Om het seizoen toch feestelijk af te sluiten, organiseert Bij Anna samen met Stichting Welzijn Zundert op zondag 18 augustus een FEESTival in De AnnaTuin (Assortimenstuin). Vanaf 13.00 uur worden er activiteiten georganiseerd, o.a. voorlezen, grimeren en knutselen voor kinderen. Volwassenen kunnen zich vermaken door o.a. mee te doen aan een training “PowerWalking” o.l.v. gewichtsconsulente Carola Wezenbeek (13.00 uur of 14.00 uur) of een workshop “Mind-Walk” o.l.v. trainster Wendy van Riel (15.00 uur). Wil je mee doen aan een training of workshop? Laat het dan even weten via info@bijanna.nu Daarnaast biedt de plek en omgeving genoeg spelplezier en ontspanning! Het FEESTival is vrij toegankelijk en deelname aan een activiteit is gratis.

Vanaf 16.00 uur kun je aanschuiven aan de lange “Wereldtafel”. Gezellig samen eten in de buitenlucht en misschien wel nieuwe mensen ontmoeten! Deelname is gratis, als je maar een lekker gerechtje mee neemt om te delen. Ondertussen kun je genieten van wereldse muziek, live gespeeld en o.l.v. Wim Dictus.

Op de website www.bijanna.nu en op facebook kun je meer informatie vinden over het programma. [l]