Bijeenkomst Café Brein

ZUNDERT - Volgende week donderdag, 22 augustus, is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat op die dag er weer een editie van Café Brein plaats zal vinden. Het wordt een reguliere bijeenkomst zonder nevenactiviteit, want na de uitstap van twee maanden geleden naar het Landgoed De Moeren en de Buisse Heide, en het afgelasten van de vorige bijeenkomst vanwege de tropische temperaturen, bestaat nu weer de behoefte om elkaar ongedwongen te ontmoeten en te spreken.

Café Brein is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en personen die daar als mantelzorger, familielid of anderszins bij betrokken is. NAH staat voor de gevolgen van een CVA, een hersentumor, een ongeval, Parkinson, MS of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan.

Café Brein is een initiatief van een werkgroep die door de gemeente Zundert, als Burgerinitiatief, wordt ondersteund en ontstond na de vertoning van een voorstelling door NAH-clienten, gemaakt en gespeeld in het Cultureel Centrum Zundert. Dat betekende de start van Café Brein.

Soms wordt tijdens de bijeenkomsten een van de aanwezigen uitgenodigd iets vanuit de eigen ervaringen met NAH aan de overige aanwezigen te vertellen. Dat levert veelal boeiende gesprekken op waar iedereen veel van kan opsteken en waar men ook veel steun uit ervaart. Dat, en de ongedwongen gesprekken die onder de aanwezigen worden gevoerd, maakt dat de bezoekers hun aanwezigheid bij Café Brein erg waarderen, maar ook dikwijls gewoonweg gezellig vinden.

De initiatiefgroep is ondertussen bezig de tweede voorstelling van het NAHuis Tilburg, met het NAH-thema naar Zundert te halen. Deze voorstelling met de titel 'Ons maakt ons zo mooi' zal op vrijdag 18 oktober in het Cultureel Centrum De Schroef te zien zijn.

Maar eerst nog de bijeenkomst op 22 augustus. Deze wordt zoals gewoonlijk gehouden op die donderdag van 15.00 tot 17.00 uur in Brasserie Proeftijd (v/h De Roskam) aan de Molenstraat in Zundert. De entree en de eerste consumptie is zoals altijd gratis en Proeftijd is inmiddels weer prima met de auto bereikbaar.[l]