RTC Zundert

ZUNDERT - Op maandag 12 augustus bereikte ons het bericht dat ons lid Co Pijpers was overleden. Co was binnen de vereniging de grote animator bij de C groep. Hij bepaalde de routes en voerde altijd de groep aan. Hij kende ieder weggetje in de omgeving. Bovendien was hij altijd zeer hulpvaardig bij pechgevallen maar ook wanneer er binnen de vereniging een beroep werd gedaan bij organisaties waarvoor leden werden gevraagd om in te springen. Op vrijdag waren vele van onze leden aanwezig bij de crematie.

Voor de clubritten op zondag was er minimale belangstelling wat te verwachten was door de wel zeer natte omstandigheden.

Zo stonden er om 08.00 uur maar 5 leden bij de Valk voor de geplande ritten. Van de A groep 4 mensen en van de B groep maar 1 man. Besloten werd samen te rijden en onderweg te bekijken wat ze zouden doen met de route. Zo werd er koers gezet voor de geplande A rit over de Oesterdam. Via Achtmaal, Nieuwmoer, Essen-Wildert, Huijbergen, Ossendrecht kwamen ze tot aan de Oesterdam. Besloten werd om er niet over te gaan maar via de oude Zeeuwse weg naar Woensdrecht te rijden. Hier werd de koffiepauze gehouden. Na de pauze werd er met een ommetje via de Rijzende Weg langs de Mattemburgh, Heimolen, Nispen, Horendonk en Achtmaal naar huis gefietst.

Ook de belangstelling bij de C groep was deze keer minimaal. Zij hebben met 3 man hun rit gereden met een koffiestop in Meerseldreef.

Programma a.s. weekend

Op zaterdag het volgende onderdeel van de viering t.g.v. 40 jarig bestaan met een wandeling over de Buisse Heide en een barbecue bij ’t Anker.

Op zondag heeft de A groep een laatste langere rit op het programma nl. door de Kiltunnel. Let op vertrek om 07.30 uur!

De B groep heeft Steenbergen-Moerstraten als bestemming gepland. Vertrek om 08.00 uur.

De C groep vertrekt om 08.30 uur.

Vertrek voor alle groepen zoals gewoonlijk bij De Valk in Wernhout. [l]