Hoofdman Johan van Aert met de nieuwe Opper-Koning Marcel de Krom.
Hoofdman Johan van Aert met de nieuwe Opper-Koning Marcel de Krom.

Opper-Koning Schieten bij Gilde Sint Jan Wernhout

WERNHOUT - Gilde Sint Jan Wernhout heeft zondag 18 augustus de vijf gildes van de organisatie FSKB mogen ontvangen om aanwezig te zijn tijdens het Opper-Koning schieten.

Dit evenement vindt jaarlijks plaats en gaat de strijd tussen de zes koningen van de aangesloten Gildes. Burgemeester Joyce Vermue heeft het geopend met een openingsschot dat doel trof.

Uitslagen

De Koningstitel is gewonnen door Marcel de Krom (Koning van St.Cornelius Achtmaal). Daarnaast mochten de aanwezige leden ook schieten persoonlijk en met drietal. De eerste prijs bij het persoonlijk is gewonnen door Wim Herijgers van Gilde St. Willibrordus, tweede prijs Kees Goverden van Gilde St. Ambrosius en de derde prijs Bart Broosens van Gilde St. Willibrordus. De eerste prijs voor de drietal zijn gewonnen door Alfons Damen, Gerard Nouws en Johan van Aert van Gilde Sint Jan, tweede prijs door Cees van Steen, Wim Herijgers en Bart Broosens van Gilde St. Willibrordus en de derde prijs door Johan Raats, Jack van Bekhoven en Ludo Elst. We hadden voorsteffelijk weer en de sfeer was goed. Allemaal bedankt voor een geslaagde dag.[l]