Voorzitter KBO Zundert speldt Piet Boot de zilveren speld op.
Voorzitter KBO Zundert speldt Piet Boot de zilveren speld op. kees sprenkels

Huldiging Piet Boot bij KBO Zundert

ZUNDERT - Tijdens een verenigingsmiddag van KBO Zundert afgelopen maandag in het Wapen van Zundert is Piet Boot in het zonnetje gezet. Onder grote belangstelling van ongeveer 100 leden is er aandacht besteedt aan de grote verdiensten en inzet die hij gedurende vele jaren aan onze vereniging besteedt heeft.

Piet Boot is zo'n 15 jaar onafgebroken dagelijks bestuurslid geweest van KBO Zundert. In deze periode was hij een stuwende kracht die veel zaken mee opgestart en uitgebouwd heeft, zoals o.a. de fiets en wandeltochten. Vele mooie tochten zijn door Piet Boot uitgezet en de deelnemers kwamen op de mooiste plekjes in Zundert en omgeving die ze zelf niet kenden. Ook heeft Piet Boot een belangrijke rol gehad in de opzet en organisatie van de kaart- en bingomiddagen. Vele mooie prijzen werden er gekocht door Piet samen met zijn vrouw, binnen het budget wat daarvoor stond. Ook zorgde hij voor berichtgeving en of communicatie van het bestuur naar de leden. Dit gebeurde met de maandelijkse nieuwsbrieven en ons maandelijks blad de ONS. Deze werden met zijn inbreng samengesteld, afgedrukt en bezorgd, met de fiets door weer en wind. Ook deed hij de ledenadministratie en er zijn nog vele andere niet te benoemen zaken die Piet ook nog voor de KBO Zundert heeft gedaan.

Verder is Piet Boot jarenlang bestuurder van het kringbestuur, hierin zitten alle afdelingen van de KBO van de gemeente Zundert. Hier heeft hij jarenlang de financiën beheerd als penningmeester. Nu hij te kennen heeft gegeven om taken over te dragen vanwege zijn gezondheid, vonden wij dit als KBO Zundert het juiste moment om hem een feestelijke huldiging te geven. In overleg met KBO Brabant is besloten om hem te eren en te waarderen met een zilveren speld met goud. Deze hoge onderscheiding is afgelopen maandag door onze voorzitter André Huibregts opgespeld en een hierbij behorende oorkonde uitgereikt.

Piet Boot werd door onze leden gefeliciteerd en beloond met een indrukwekkend applaus. Wij feliciteren Piet Boot nogmaals met deze mooie onderscheiding als waardering voor solide en betrouwbaar bestuur.[l]