Rustig op de wegen.
Rustig op de wegen. SA

Nat pak voor Trappistentrappers

WERNHOUT - Geen last van felle zon in je ogen, geen stof happen onderweg. Geen dorst lijden, aan een half bidonnetje had je meer dan genoeg, en heel weinig verkeer op de weg. Prima omstandigheden om te fietsen zou je denken maar toch bleef zondag de opkomst ver beneden de maat.

Na analyse van het buienradar beeld probeerde de A groep met een rit naar Willemstad de buien te ontwijken. Dit lukte niet helemaal, of eigenlijk lukte het helemaal niet, het werd net als voor de andere groepen een gezamenlijk nat pak. Na 15 km haakte er al eentje af. Ondanks een lekke band en de nodige voorzichtigheid in verband met de gladde wegen waren de overige 7 renners tegen twaalven alweer terug. 100 Km grotendeels in de regen maar toch met een goed gevoel want het was niet koud en er was nog best aardig gefietst.

B groep

De B groep vertrok met 9 man voor wat een ritje Standdaarbuiten zou worden. Met die regen, een lekke band en een renner die met een blessure de bus opzocht werd de rit maar wat ingekort om dan na 81 km terug in Wernhout te staan. Wel lekker vroeg weer bij van T.

C groep

De C groep kreeg versterking van de enige aanwezige van de D groep en zo kon de C ook met 9 man van start gaan. Peter van den Bergh had een rit naar Steenbergen nog feilloos in zijn geheugen staan. De rit was prima maar de regen deed er geen goed aan, diverse renners hadden last van zware en zere benen. Een kleine groep met daardoor veel kopwerk helpt ook niet mee. De echte optimisten zagen ter hoogte van Halsteren dat het in de verte al wat lichter werd, de wat mindere optimisten zagen dat ook maar wisten dat ze dan toch weer terug naar Wernhout moesten. Al bij al viel het toch niet tegen, werd er best goed gefietst en het laatste stuk van de ruim 90 km lange rit was het zelfs een beetje droog(achtig). Het werk van volgbuschauffeur Christ bleef beperkt tot volgen en een bidon oprapen.
Op die ene dame na bleef het bij de D en E groep wel erg stil.

Programma
Zondag 25 augustus nieuwe ritten, nieuwe kansen. Alle groep vertrekken om 9.00 uur bij café van T. De D groep gaat de Koninginnenrit alvast eens verkennen, de E groep sluit mogelijk daarbij aan. Rituitzetters en de te rijden afstanden staan op het Trappistentrappers forum.[l]