Drukke week voor rijders RTC Zundert

ZUNDERT - Onze vereniging heeft een drukke week achter de rug. Zo is er op woensdag de jaarlijkse Zeelandrit gereden. Om 08.00 uur verzamelden zich 24 deelnemers bij De Snep aan de Rucphenseweg om aan de tocht te beginnen. Via het Hellegatsplein werd de eerste stop in Oude Tonge bereikt. Na deze pauze reed men richting Zierikzee, vervolgens over de Zeelandbrug naar Yerseke voor een iets uitgebreidere stop. Hierna via Rilland en Ossendrecht weer terug naar Zundert. Goed voor ruim 180 km.

Op zaterdag was er het volgende deel van de viering van ons 40 jarig bestaan. Eerst werd er gewandeld vanaf ’t Anker en daarna vanaf 17.00 uur was er een BBQ daar. De dag was perfect, goed wandelweer en voor de BBQ lekker buiten op het terras. Alle lof voor de mensen van de jubileumcommissie, het was een voortreffelijke dag.

Op zondag was de voorgaande dag oorzaak dat er wat verschuivingen waren in het programma. Zo vertrok de A ploeg niet om 07.30 uur maar was onderling afgesproken een half uur later te vertrekken. Ook de geplande rit door de Kiltunnel ging niet door maar men heeft de Oesterdamtocht gereden. Deze keer waren er 9 mensen van de A ploeg om 08.00 uur bij de Valk en 3 leden van de B groep. Besloten werd samen aan de tocht te beginnen. Via Nieuwmoer, Huijbergen, Ossendrecht ging het de Oesterdam over naar Tholen waar tot onze verbazing alle drankgelegenheden gesloten waren. Na wat oponthoud dan naar Halsteren gereden en ook hier was er nog niets open. Dan koers gezet naar De Heide onder Bergen op Zoom waar het al wel aardig druk was en we dus konden genieten van een drankje. Daarna via Nispen, Horendonk en Achtmaal terug naar huis.

De C groep was ook van gemengde samenstelling met enkele mensen van de B groep als gastrenner. Zij zijn met 12 man via Achtmaal, Nieuwmoer, Essen-Wildert naar Wouwse Plantage gefietst voor de koffiestop. Daarna via Nispen, Visdonk en Schijf terug naar huis.

Programma

Het programma voor a.s. zondag vermeld voor alle groepen een wat kortere rit i.v.m. Bloemencorso. De A en de B groep vertrekken om 08.00 uur vanaf de Valk in Wernhout en de C groep vertrekt hier dan om 08.30 uur.[l]