Jeugdspelers van VVR vormde de letters VVR.
Jeugdspelers van VVR vormde de letters VVR. Foto:

Jeugd VVR beleeft warme 'Loodet'-startdag

RIJSBERGEN - Afgelopen zaterdag was het dan zover. De jeugdafdeling van VVR had de eerste gezamenlijke start van het seizoen op de “Loodet”- startdag. De jeugdspelers en hun ouders kregen letterlijk en figuurlijke een “warm welkom”.

Klokslag 9.00 uur. De stands waren opgebouwd, het veld was klaargezet, de ouders zaten op de tribune, de muziek ingestart, de rode loper uitgerold en een ware erehaag van bestuur- en commissieleden en dames- en herenselectiespelers was gevormd. Vol spanning stonden de spelers te wachten tot zij hun naam door de boxen hoorde scanderen. Onder begeleiding van een lekkere beat kwamen zij één voor één het veld op om vervolgens bij de rest van je team te gaan staan. Zo begon afgelopen zaterdag voor iedere speler en leider de Loodet-startdag.
Nadat alle spelers en leiders waren voorgesteld, werd in een strak tijdschema een carrousel van voetbaloefeningen afgewerkt. Behendigheid, soepele traptechniek en het harde schot werden gecheckt. Het meest indrukwekkende was toch wel de test dribbel/balcontrole. Kicks n Sticks hadden goed uitgepakt met hun arena waar de kinderen een nieuwe vorm van interactief sporten zelf konden ervaren. Terwijl de spelers “slimme” bal tussen voeten op een neer liet gaan telde een handige app op de telefoon het aantal bewegingen. De camera van de smartphone neemt het gelijk op zodat het aan iedereen getoond kon worden.

Quiz
Voor de ouders werd op dat moment een parallel programma afgewerkt. Ze werden met een lekker kop koffie onthaald. Nadat ze naar de opkomst van de spelers hadden gekeken, begonnen zij met een leuke en informatieve quiz. Deze werd natuurlijk verzorgd door Ron en Frank Verheijen (TheQuizTwins). De “winnaars” mochten de quiz afsluiten met het zingen van het clublied. Dat bleek nog niet voor iedereen een eenvoudige opgave. Aansluitend werden de ouders door bestuursleden rondgeleid langs een drietal thema’s. In het wedstrijdsecretariaat presenteerde de jeugdcommissie zichzelf. Ook de vertrouwenspersoon en de verzorger Phillip kregen de ruimte om zichzelf voor te stellen en uit te leggen waarom zij zo belangrijk zijn. In de bestuurskamer kwam vrijwillig verplicht aan de orde. De nut een noodzaak ervan werd toegelicht.

Jeugd
Er zat een kleine overlap tussen het ochtend- en middagprogramma. Een mooie gelegenheid om de hele jeugdafdeling op de foto te krijgen. De spelers vormde de letters VVR en met behulp van een drone werd daar een mooie luchtopname van gemaakt.
Dankzij een mooie bijdrage van diverse sponsors kon aan iedere speler van de teams tot en met O15 een “slimme” bal worden uitgereikt. De oudere jeugdteams kregen een tegoedbon die ze bij een teambuilding kunnen verzilveren. Bij de afsluiting stond voor iedere speler een rijk gevulde goodiebag klaar. Daarin niet alleen de uitleg over de app en de downloadinstructie. Er was o.a. ook een bidon, toegang tot de NAC-kidsclub en een voucher om een wedstrijd van NAC te bezoeken.
In de kantine was het “inloopspreekuur” van Voetbal.nl. Voetbal.nl wordt voor VVR het primaire communicatiemiddel. Het is daarom van belang dat alles goed ingesteld staat. Ter plaatse werden ouders geholpen met het controleren van de juiste instellingen. De grote hoeveelheid vragen geeft aan dat er behoefte is aan meer uitleg. Daar zal de komende weken dan ook meer aandacht aan gegeven gaan worden. Hoe, daar worden ouders en leiders nog over geïnformeerd.

Geslaagd
De organisatie van de dag kijkt terug om een prachtige dag die in veel opzichten als geslaagd gezien mag worden. Dat is natuurlijk alleen maar mogelijk dankzij de inzet van alle commissies, bijdrage van veel vrijwilligers en natuurlijk de sponsors. Allemaal ontzettend bedankt! Ook wij hebben er erg van genoten.
Voor een uitgebreide impressie, check de site van VVR: www.vvrijsbergen.nl [l]