Pipa op het biljart.
Pipa op het biljart. Foto:

Spieractie goed van start in Victoria

ZUNDERT - Na een ludiek welkomstwoord van uitdager Fons Havermans zette Loek Havermans van biljartvereniging “Oefening & Vermaak” de twee beste biljarters van Zundert aan de groene tafel. Zij kregen weinig tijd toegemeten, maar lieten in 5 beurten over driebanden de aanwezigen toch even genieten van hun bijzondere kwaliteiten.

Een aantal “trickshots” liepen minder gesmeerd. En dan het België-Nederland duel tussen Mirella Palinckx-van Aart en uitdager Fons Havermans. Mirella had blijkbaar goed geluisterd om alle caramboles op te dragen aan haar overleden vader, nestor van het A driebandenkampioenschap.

Via degelijk biljartspel en een groot aantal driebanders denderde Mirella in 20 beurten naar 53 punten, heel goed. Arme Fons moest ervaren, dat de verdediging van zijn opponent nog erger was dan van vader Jac. Hij kreeg alleen maar onmogelijke aanvangsstoten.

Na 10 beurten stond de teller op ... een! Tijdens het tweede bedrijf werd de eindstand van deze partij: 53-10. Na een korte pauze verliep ook het treffen tussen Nicky Havermans-van Aart en actieman Fons moeizaam. 4 om 4 in 10 beurten. Het eindresultaat na 20 herhalingen werd 11-13 in het voordeel van Fons. Voor de rekenmeesters, die in grote getale aan de actie mee gaan doen, wordt het moeilijk de totaalscore te raden, bijna net zo moeilijk als biljarten zelf. Maar het meedoen is belangrijker dan het winnen. Het is te hopen, dat het Prinses Beatrix Spierfonds de grote winnaar wordt!

Voor meer info zie: www.spieractie.nl/actie/fons-havermans [l]