Eén van de winnaars van de fotowedstrijd in 2018. FOTO RUDI ROMBOUTS
Eén van de winnaars van de fotowedstrijd in 2018. FOTO RUDI ROMBOUTS Foto: Rudi Rombouts

Chapeau: zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 september
Kop: 21 jaar Hoogstraten in groenten & bloemen

Ontelbare groenten, bloemen & fruit

Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt – inmiddels al voor de 21ste keer - omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

Internationaal gerenommeerd ontwerpersteam

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Ook voor deze 21ste editie wordt Tom opnieuw bijgestaan door twee floral designers met naam en faam: Tania Huyghe en Jan De Ridder. Een driekoppig ontwerpersteam om terecht zeer trots op te zijn. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving.

Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Elk van de ontwerpers heeft een eigen persoonlijke stijl, die wordt aangevuld met hun aanstekelijke spontaniteit, vakmanschap en dynamiek.

Feestweekend

Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De Hoogstraatse winkeliers zetten hun deuren open op zaterdag en zondag. Kinderen zijn baas in hun eigen dorp op het begijnhof. De gerestaureerde toren van de Sint-Katharinakerk wordt feestelijk ingehuldigd, de vernieuwde beiaard speelt weer zijn vertrouwde klanken samen met andere muzikale animatie. Voor het eerst sinds lang zal het ook weer mogelijk zijn de toren te beklimmen. Er is een fotowedstrijd en 's avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

Info
Toerisme Hoogstraten | 03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be

www.groentenenbloemen.be [l]