Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht?

SWZ en haar vrijwilligers zetten zich in voor burgers van gemeente Zundert die een steuntje in de rug nodig hebben. Als vrijwilliger van Stichting Welzijn Zundert kun je zeer uiteenlopende dingen doen voor diverse doelgroepen, kortdurend of structureel, vooral praktisch aan de slag of juist van grote emotionele waarde, 's avonds of overdag. De mogelijkheden zijn eindeloos.

'Buiten' maatje

Leny (87) uit Zundert zoekt een maatje. Een maatje die graag met haar een kop koffie wil drinken, samen met de hond een rondje wil lopen en/of samen uitlaten. Het is een rustige en lieve hond. Het maatje moet wel om kunnen gaan met een hond. Mevrouw heeft veel steun en plezier aan haar hond. Leny is een rustige en vriendelijke vrouw, woont op het platteland en is een buiten mens. Leny zou het ook leuk vinden om te babbelen over 'buiten' of eens een simpel kaartspel spelen. Ben jij het maatje voor Leny?


Samen in de tuin

Voor Henk (69) uit Rijsbergen zijn we op zoek naar een maatje. Henk heeft een hersenbloeding gehad, waardoor hij nu een tandje terug moet doen. Gelukkig kan hij zijn grootste hobby nog uitvoeren, namelijk bezig zijn met de eigen vogels en de tuin.. Henk zou het fijn vinden om samen met een maatje aan de slag te gaan in de tuin en/of bezig te zijn met de vogels. Ben of ken je iemand die Henk wil helpen?


Boodschappenmaatje

Mieke (68) uit Zundert zoekt een maatje die haar wekelijks wil helpen met de boodschappen. We zoeken iemand met goede sociale vaardigheden. Iemand die goed kan begeleiden en Mieke in haar waarde laat. Het is de bedoeling om samen een boodschappenlijstje te maken onder het genot van een kopje koffie en daarna naar de winkel te gaan. Door Mieke te helpen, steun je ook haar mantelzorgende dochter.

Tolker/vertaler gezocht

Veel statushouders die nieuw in de gemeente Zundert komen wonen spreken of verstaan nog geen Nederlands. Daarom is Stichting Welzijn Zundert op zoek naar tolken die Arabisch of Tigrinya spreken. Als tolk wordt je soms gevraagd om bij een gesprek te zijn tussen een statushouder en een medewerker van SWZ om te vertalen. Het kan ook zijn dat je gevraagd wordt om een brief of email van het Nederlands naar het Arabisch of Tigrinya te vertalen. Spreek jij goed Nederlands en één van bovengenoemde talen? Meld je dan aan als tolk/vertaler! Interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Heb je belangstelling of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.swzundert.nl voor deze en andere vacatures of neem contact op met Stichting Welzijn Zundert, De Welborg 4. Tel: 076-5972200 mail: info@swzundert.nl.[l]