“Verzamelaarsdag” in Wernhout voor planten-liefhebbers.
“Verzamelaarsdag” in Wernhout voor planten-liefhebbers. Foto:

'Collectorsday/Verzamelaarsdag' met uniek sortiment op Maalbergen

WERNHOUT - Pascale Matthijssen en Peter Vanlaerhoven van Lowgardens Nurseries kweken een exclusief breed sortiment dat jaarlijks op de tweede zondag van september gepresenteerd wordt aan een internationaal breed publiek.

Komende zondag 8 september is het zover, de "Verzamelaarsdag" vind plaats aan de Maalbergenstraat 26, Wernhout. Het nieuwe sortiment voor komend seizoen wordt gepresenteerd met vaak vele zeldzame soorten van bomen, heesters, klimplanten, vaste planten en varens. Veel van deze soorten zullen maar beperkt voorradig zijn. Het scala aan planten is er vooral in kleinere maten. Het botanisch atelier, een onderdeel van de kwekerij, is uiteraard ook te bezoeken.

De sfeervolle en natuurgetrouwe kwekerij heeft als doel de taal van, en de liefde voor planten te delen. Dit jaar met de "Klankentapper". Altijd al de taal van bomen en planten willen horen? De 'Klankentapper' van Stichting Nationale Boomfeestdag en Geronimo, vertaalt hun communicatie in klanken en geluiden. Benieuwd hoe het werkt en klinkt? Kom dan op zondag 8 september naar Lowgardens Nurseries.

Voor elke planten-liefhebber een dag om niet te missen, speuren naar bijzondere planten in een gezellige sfeer onder het genot van een kopje koffie, thee en hapje.

Meer informatie: www.lowgardens.com [l]