Moerse Boys start goed in hoofdklasse

ZUNDERT - Moerse Boys heeft de vuurdoop in de Hoofdklasse zaterdagavond alleraardigst doorstaan. Klein-Zunderts vlaggenschip toonde zich in Uden evenwaardig aan UDI’19/CSU, notabene een gerenommeerde hoofdklasser. De seizoen opener eindigde op de vooravond van het Zundertse Bloemencorso in een 2-2-gelijkspel.


Competitievoetbal in het weekend van Bloemencorso. Dat zijn we in (Klein-)Zundert niet gewend. Het zal ongetwijfeld niet de laatste noviteit zijn die Moerse Boys dit seizoen zal ondergaan, want in de Hoofdklasse zijn sommige dingen nou eenmaal anders. Dankzij de medewerking van UDI’19 werd het onderlinge treffen nog wel een dag verschoven, zodat Moerse Boys niet op de dag van het corso in actie hoefde te komen.

Respect

Een overwinning voor Moerse Boys zou niet verdiend geweest zijn. Het spelbeeld van de volledige wedstrijd in acht nemend, was een gelijkspel de terechte uitslag. Moerse Boys was zoekende en had, zo leek het althans, teveel respect voor de Udense opponent, die aan het begin van deze eeuw nog bij de absolute top van het Nederlandse amateurvoetbal hoorde. De snelle openingstreffer van de thuisploeg hielp ook niet mee. De bal werd uit een gemakkelijk gegeven vrije trap de doelmond ingetrapt, alwaar Tom zich liet aftroeven door een kopsterke UDI-speler. Er stonden nog geen vijf minuten op de klok.

In het vervolg bleef het lang een evenwichtige partij, die zich met name afspeelde rond middenlijn. Voor rust vielen weinig doelrijpe mogelijkheden te noteren. Hoe anders was dat na de thee, toen Moerse Boys vol bravoure uit de kleedkamers kwam. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Daan ging over de knie in het zestienmetergebied en schoot de toegekende strafschop zelf binnen. De spelmaker gaat daarmee de geschiedenisboeken in als de allereerste doelpuntenmaker van Moerse Boys in de Hoofdklasse.


Debutanten
Moerse Boys ging door. UDI’19 was even de weg kwijt na die treffer van Daan en daarvan profiteerde de Klein-Zundertenaren. Debutant Jesse was de gevierde man. Hij ontving een strakke inspeelpass van Rik, omspeelde de laatste man en de doelman en schoof binnen. Een bijzonder fijn doelpunt, waarmee de nieuweling direct zijn visitekaartje afgaf. Dat deed overigens ook Sietse, de andere basisdebutant. De tiener speelde in het hart van de defensie alsof hij er al jaren speelt. Invaller Justin completeerde het trio aan debutanten.

Spijtig was het vervolgens dat UDI’19 snel weer langszij kwam. Wederom werd een standaardsituatie Moerse Boys fataal. Juist de standaardsituaties waarin Moerse Boys doorgaans ijzersterk is. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd door een verdediger van UDI’19 al koppend naar de verre hoek gestuurd.

Reflex

In de minuten die resteerden kon de wedstrijd beide kanten op. UDI’19 had zo nu en dan zijn handen vol aan Jesse, die bij een van zijn dribbels hardhandig werd gevloerd en daarmee de weg naar het doel werd onthouden. Ook Cas, die op de reservebank begon, sneed in de slotfase door de Udense defensie, maar een doelpunt bleef uit. Aan de overzijde had Tom een uitstekende reflex in huis, toen UDI’19 het voetbal eventjes heel eenvoudig deed lijken. Eén keer raken, lopende mensen, maar aan het eind van de aanval kwam Tom als winnaar uit de strijd. Geen van de ploegen kon nog een beslissing forceren.

Volgende week voor het eerst hoofdklassevoetbal op ons eigen Akkermolen. Tegenstander is dan RKZVC. Tot dan![l]