1e prijs voor clublid Sjakkie Floren bij MTB marathon. FOTO S. FLOREN
1e prijs voor clublid Sjakkie Floren bij MTB marathon. FOTO S. FLOREN S Floren.

Nieuwe corsoronde voor Trappistentrappers

WERNHOUT - Bloemencorso in Zundert betekent voor de Trappistentrappers extra vroeg vertrekken voor een niet al te lange rit om voor de drukte weer terug te zijn. Dit jaar werd de aloude traditie van de van Boxel ronde verbroken en werd gekozen voor een nieuwe ronde, een ingekorte versie van de winterronde, 70 mooie kilometers langs Bergen op Zoom.

Negenentwintig renners gingen om acht uur van start. De mannen op kop hadden bij vertrek nog even het tempo van vorige week in gedachte maar kwamen al snel tot bezinning. Daarna wisten de wegkapiteins twee groepen samen te stellen waarin de renners goed aan elkaar gewaagd waren, dat fietst ook het best. De eerste en tevens ook de snelste groep telde 17 deelnemers, mannen van de A en B groep. De tweede groep telde er 12, één D renner en verder van de C groep. Zij kregen halverwege versterking van nummer 13. De dames lieten deze keer verstek gaan. De rit verliep prima voor beide groepen, enkel één renner uit de eerste groep had lek gereden en die stond gelaten te wachten op de volgbus die achter de tweede groep reed. Die volgbus is daarna overigens niet meer aangesloten maar zal vast nog voor aanvang van het corso terug zijn geweest. Even na tien uur waren beide groepen weer terug in Wernhout.

Mountainbiken
Het wegseizoen loopt langzaam maar zeker op een eind en de mountainbikes worden stilaan weer in gereedheid gebracht. Verschillende clubleden hebben de eerste toertochten er al opzitten en een enkeling heeft zich zelfs al aan een wedstrijd gewaagd en niet onverdienstelijk mogen we zeggen. Want Sjakkie Floren kwam, zag en overwon. Afgelopen zondag behaalde Sjakkie de eerste plaats bij de Masters 30+ en werd 8e overall op de MCO mountainbike marathon in Oss. Waar een gewone sterveling al blij is om een 60 km tocht te kunnen volbrengen moesten ze hier maar liefst 120 km crossen door de bossen. Een absolute topprestatie, gefeliciteerd!

Trainingsritten
Vanaf deze week is de vertrektijd voor het woensdagavond trainingsrondje 18.30 uur. in onderling overleg kan in 1 of 2 groepen worden gereden. Het wordt al wat vroeger donker dus zorg dat je goed gezien wordt. Voor een scheet en twee knikkers heb je tegenwoordig al een setje led-lampjes voor op je fiets, daarmee val je lekker op en dat is wel zo veilig.

Programma
Zondag 8 september gaan alle vijf de groepen om 9.00 uur van start bij café van T in Wernhout. De rituitzetters en de te rijden afstanden zijn te vinden op het trappistentrappers forum. ’s middags kun je terecht tijdens de open dag van onze sponsor.[l]