Eerste wedstrijd voor Kippenpan.nl

ZUNDERT - Voor de eerste wedstrijd in de competitie 2019/2020 moest Kippenpan.nl 2,5 uur reizen om in Daarleveen te spelen tegen De Wit Vloerverwarming Montage. Peter Meersman tegen Stefan Lenting en Brian Vangenechten tegen Dennis Hoogakker beten het spits af.

Peter nam middels een serie van 6 in de achtste beurt een voorsprong van 6-12 en kon deze tot de twintigste beurt behouden. Hierna stokte bij hem de productie, terwijl Stefan regelmatig begon te scoren en Peter op achterstand zette van 31-25 na 27 beurten. Stefan bereikte in de 36e beurt de meet, waarna Peter in de nabeurt nog 3 caramboles kon maken; eindstand 35-32.

Brian kende een moeizame start en was de gehele partij op achtervolgen aangewezen. Omdat in het begin ook tegenstander Dennis niet voluit scoorde, leek de achterstand steeds overbrugbaar met tussenstanden van 8-11, 9-16 en 16-22 na 28 beurten. In de volgende beurten kon Brian nog enkele kleine series op tafel leggen, maar dit bleek niet voldoende voor winst in deze wedstrijd. Dennis wint de partij met 26-40 in 45 beurten.

Na de pauze was het de beurt aan Ton de Hoon tegen Gert Jan Esvelt en Danny Geyssen tegen Murat Gökmen. Voor Ton was er geen enkele eer te behalen, aangezien hij nimmer in de wedstrijd kon komen en Gert Jan vanaf het begin sterk speelde. Na vijftien beurten had Ton slechts 4 caramboles, terwijl de teller voor Gert Jan op 17 stond. Ondanks wat beter spel in de volgende beurten, kon Ton de achterstand niet verkleinen en moest hij het onderspit delven met 20-35 in 39 beurten.

Tegelijkertijd probeerde Danny de eer te redden voor het team en leek daar ook lange tijd in te kunnen slagen. Zonder spectaculaire series te maken, wist Danny wel vanaf het begin een voorsprong te nemen, welke hij tot aan de 37e beurt kon vasthouden. Toen Danny vervolgens viermaal poedelde, maakte Murat daar dankbaar gebruik van en draaide de partij om in zijn voordeel, 29-34. Ondanks nog een serie van 4 moest Danny zijn meerdere erkennen in Murat , die wint met 35-40 in 44 beurten.

Verlies derhalve met 0-8.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 14 september in Kwadendamme tegen ‘s Lands Welvaren2/AVH Autos/VSS Machinebouw. [l]