Moerse Boys steelt show maar niet de punten

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een uitgelezen kans op de eerste overwinning in de Hoofdklasse laten liggen. Toen de arbiter van dienst zijn laatste fluitsignaal deed klinken stond de 2-2 op het scorebord.

Klein-Zundert maakte deze middag kennis met de Hoofdklasse. Hoofdklassevoetbal in de gemeente Zundert, voor het eerst in de historie. De kennismaking was een aangename, eentje die naar meer smaakt. Moerse Boys en RKZVC maakten er immers een boeiend voetbalgevecht van, reclame voor het amateurvoetbal. Eerlijk deelden zij na ruim anderhalf uur voetbal de buit en daarmee waren de bezoekers het meest gelukkig.

Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal kreeg Moerse Boys de ultieme mogelijkheid op de eerste seizoenszege. Jesse ging over een Gelders been en de arbiter wees naar de stip. Ga er dan maar aan staan: honderden ogen op je gericht. Honderden supporters snakkend naar een volgend euforisch moment. De deur naar succes zit nog op slot, maar jij hebt de sleutel in handen. Sleutel in het sleutelgat en openen maar. Het lijkt zo eenvoudig. Totdat je erachter komt dat er een knip op de deur zit. Weg euforie. Pim had vanmiddag de sleutel in zijn hand, de RKZVC-doelman vormde de knip. De deur bleef dicht. De overwinning bleef uit.

RKZVC oppermachtig
Dat Moerse Boys deze middag zo dichtbij een overwinning zou komen kon aanvankelijk niemand bevroeden. In de openingsfase was RKZVC oppermachtig. Binnen de minuut waren de bezoekers trefzeker vanaf de strafschopstip en daar bleef het niet bij. RKZVC is een makkelijk voetballende eenheid, al jaren bijeen. De automatismen zijn ingeslepen, de passing is secuur. Moerse Boys had tijd nodig om daar aan te wennen. Die tijd kreeg het nauwelijks. Halfweg de eerste helft stond het al 0-2, toen de gasten een vliegensvlugge counter doeltreffend afsloten.

Een doelpunt hielp Moerse Boys uiteindelijk in het zadel. Rik stuurde Pim weg met een heuse bananenbal, waarna Cas de lage voorzet van de nummer 9 binnen schoof. De gelijkmaker was vervolgens vooral fortuinlijk. Een voorzet van Bart werd dusdanig van richting veranderd dat de bal bij de tweede paal binnen dwarrelde. Nog voor rust had Moerse Boys orde op zaken gesteld.

Attractie
In de tweede helft maakten de oranjehemden vervolgens indruk, waarbij de acties van Jesse het meest in het oog sprongen. Met de aanvaller heeft Moerse Boys er dit seizoen een attractie bij. Meermaals kreeg hij een open doekje van het publiek. Ook Cas wurmde zich zo nu en dan handig langs de RKZVC-achterhoede. Maar het was vooral ook het collectief dat liet zien ook echt thuis te horen op het niveau waarop het nu acteert. Moerse Boys slaat in zijn wittebroodsweken geen modderfiguur in de Hoofdklasse. Een fijne constatering.

Het enige wat na rust ontbrak? Een doelpunt. Een schot van Pim was te zacht, een volley van Bart ruim over. Jesse kopte over, Sjors schoot in de muur. En RKZVC? Dat was, ondanks het overwicht van Moerse Boys, plots akelig dichtbij een nieuwe voorsprong toen Tom in de slotfase een afstandsschot uit de bovenhoek dook. Het slotstuk, de misser van Pim, paste wat dat betreft in het beeld van de tweede helft. Veel kansen, geen doelpunten. Het bleef 2-2.

Moerse Boys won nog niet, Moerse Boys verloor nog niet. Ook in de Hoofdklasse lijken de oranje-witten zich steeds weer op te kunnen trekken aan de tegenstander. Exact zoals trainer Jurgen Arnouts voorspelde. Enfin. Zondag weer een uitwedstrijd. In Wijchen dan, bij AWC. Tot dan.