Zege bij Gesta en gelijkspel tegen SAB voor VV Wernhout

3-9 Gesta 1-Wernhout 1 2-3 (1-3) beker

In de eerste bekerwedstrijd mocht Wernhout wegens Bloemencorso op dinsdagavond akte de présence geven in Galder. Wernhout startte fel en liep in een klein half uur uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Davey kopte in de 13e minuut raak uit een corner van Jordan, 0-1. Bram maakte een minuut later de 0-2 uit een aanval door het midden met een assist voor Karel. Davey maakte zijn tweede in de 26e minuut, uit een penalty, 0-3. Hierna verslapte Wernhout wat en waren er ook wat kansjes voor Gesta. Kort voor rust redde Gijs nog op een schot van de Galderse spits. Uit de corner die hieruit voort kwam was het welk raak voor de gastheren, de bal via onfortuinlijk in de kluts achter Gijs, 1-3. Kort voor rust nog een mooie kans voor Max uit voorbereidend werk van Frans en Karel, maar Max miste. Na de thee golfde het spel wat op en neer, met nog een bal op de lat en een gemiste penalty van Maikel, die de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. In de 82e minuut kwam Gesta goed weg na een bal op de paal die via de keeper er nog bijna in ging. Kort voor tijd maakte Gesta nog wel de 2-3, een voorzet werd bij de eerste paal binnen geschoten maar hier bleef het dan ook bij.

8-9 Wernhout 1-SAB 1 3-3 (2-1) beker

De Sint-Anna-Boys uit Breda, die gedegradeerd zijn uit de 3e klasse, kwamen voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek.Wernhout begon uitermate slecht aan de wedstrijd en had de eerste 20 minuten weinig in te brengen. Binnen een minuut was het al raak voor de gasten die een fout in de opbouw afstraften, 0-1. In de 8e minuut kon Carlo voor de tweede keer vissen, na een aanval van SAB door het centrum die onberispelijk werd binnengeschoten, 0-2. Na een klein kwartier had Wernhout geluk dat Carlo nog redde en de bal via de onderkant van de lat terug kwam en zodoende de marge op 2 bleef staan. Langzaam aan groeide Wernhout wat in de wedstrijd en werd het gevaarlijk door een voorzet van Leroy die net te scherp was voor Marvin. De eerste echte goede Wernhoutse aanval na ruim een half uur was wel gelijk raak. Frans stuurde Maikel de hoek in en die bediende Davey op maat, met als resultaat een schot in de kruising, 1-2. Na de thee opende Wernhout sterk , Max ontfutselde de bal van zijn directe tegenstander en bracht Maikel in stelling die raak schoot, 2-2. Na een uur redde de SAB-doelman op een poging van Davey. Kort hierna weer wat gevaar van Bredase zijde, tot twee keer toe redde Carlo op twee achtereenvolgende corners. Een kwartier voor tijd een vrije trap net buiten de zestien voor Wernhout. Davey schoot deze onberispelijk in de kruising en zette zo Wernhout op voorsprong, 3-2. Kort voor tijd viel nog de gelijkmaker, na Wernhouts balverlies rond de middenlijn werd met één pass de Bredase spits bereikt die deze kans met een bekeken schot verzilverde, 3-3. Gezien de wedstrijd was een puntendeling terecht, beide teams hadden een sterkere en zwakkere fase in een pot die zeker voor de neutrale toeschouwer de moeite waard was.