De veldrijders zijn weer begonnen.
De veldrijders zijn weer begonnen. TT

Trappistentrappers wegseizoen loopt ten einde

WERNHOUT - Vanaf aanstaande zaterdag, 14 september, kunnen liefhebbers aansluiten bij onze veldrijders die vanaf dan iedere zaterdag onze eigen veldtoertocht gaan verkennen. Telkens om 14.00 uur verzamelen bij café van T. Onze eigen veldtoertocht staat zondag 27 oktober op het programma.

Voor het zover is hebben we op zondag 29 september onze Koninginnenrit die om 8.30 uur van start gaat. Bij deze afsluiting van het wegseizoen worden alle clubleden verwacht. De rit is ca 68 km lang en zal in een gematigd tempo worden gereden, zowat halverwege is een koffie-met-gebak pauze. Bij terugkomst zal in café van T even worden teruggeblikt op afgelopen seizoen en volgt een welverdiend bedankje aan onze volgbuschauffeurs. Het gpx-bestand van deze rit is te vinden op het forum en zal ook naar de app-groepen worden verstuurd.

Zondagsritten
Een acht man tellende A groep, waaronder twee gastrenners, ging op weg voor een rondje Arendonk. Op de terugweg werd het probleem met een omleiding bij Poppel opgelost door een renner die daar goed bekend was en zo kwamen zij na ongeveer 108 km weer in volle tevredenheid terug in Wernhout.
De B groep ging met 17 man van start en eindigden met vijftien, twee haakten af door andere verplichtingen. Zij reden de lange versie van het trainingsrondje van fietsgroep de Schrale Anus waarbij ook diverse van onze leden doordeweeks present zijn. De chamois crème was bij de oprichting van deze groep nog niet zo bekend. Op een lekke band na en een kort oponthoud door het bloemencorso bij Loenhout verliep de rit prima, 89 km richting Gilze in een meer dan behoorlijk tempo. Een bijna botsing met een overstekende eekhoorn met een noot in zijn bekje, door een snelle sprint wist het beestje een fatale confrontatie te voorkomen en zijn wintervoorraad veilig te stellen.
De C groep reed in twee groepjes, de eerste telde twaalf man, de tweede tien. Zij reden een prachtige rit richting Grobbendonk met alles erop en eraan, langs het water, door dorpen en buitengebied, smalle binnenwegen en grote doorgaande wegen. Een rit van 100 km zonder problemen en door een omgeving waar deze groep niet vaak komt, we houden hem erin. Wind tegen op de terugweg was even doorbijten.
De helft van de E groep besloot een eigen rondje te rijden, de andere renner sloot bij de D groep aan en de chauffeur mocht onverrichter zaken weer naar huis. Het wegseizoen van de E groep lijkt daarmee tot een vroegtijdig einde te zijn gekomen, een seizoen waarin de opkomst steeds aan de magere kant was. Aansluiten bij de D groep mag natuurlijk altijd.
Inclusief de E renner ging de D groep met 11 man op pad voor een rondje richting Alphen en Gilze. Ook hier geen problemen van lekke banden of iets dergelijks, een mooi rondje van 85 km in een gepast tempo.
Daarnaast was een groep veldrijders zondag actief bij de toertocht in Weelde.

Strak in het pak
Clubleden die nog geen clubkleding hebben of toe zijn aan weer eens iets nieuws kunnen tot 29 september nieuwe kleding bestellen in de webshop. Een email over de gang van zaken wordt verstuurt.

Programma
Nog slechts twee reguliere ritten voor de boeg waarvan de eerste op zondag 15 september is. Alle groepen vertrekken dan om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Zoals inmiddels wel bekend zijn de rituitzetters en de afstanden te vinden op het Trappistentrappers forum.[l]