Biljartteam Stoeterij Stal Doorstap begint met gelijkspel

ZUNDERT - Thuis in biljartcentrum Den Hoek speelde het team Stoeterij Stal Doorstap de eerste wedstrijd van de competitie in de 3e divisie KNBB tegen de altijd lastige biljarters van DKM Tools 1 uit Oosterhout.

Na 25 beurten keek teamleider Jack Martens tegen een achterstand aan van 5 om 12 contra John Verkooijen. Na 45 herhalingen kwam Jack via 15-15 op gelijke hoogte. Met series van 4 en 3 nam bezoeker John Verkooijen weer de leiding. Hierdoor kwamen de eerste partijpunten in de mand van DKM met 20-25 (65). Zowel Hans v.d. Heijden als Ger Koedam kwamen moeizaam uit de startblokken.

Na 30 beurten kwam Hans 12-9 voor. Na 10 poedels op rij kon Hans zijn voorsprong vergroten naar 21-13 (50). Na weer 10 beurten in parkeerstand scoorde de stalmeester een sublieme serie van 4 en was het potje uit in 61 keer: 25-17, twee belangrijke partijpunten voor het thuisteam en 2-2 bij de rookpauze. Kopman Dirk Hermans moest er nog even in komen. Na 20 beurten stond het scorebord op 8-14 in het voordeel van bezoeker Harry Cas. Dirk begon aan een inhaalactie, maar ook de DKM-speler bleef regelmatig scoren. Na 37 keer werd de eindstand van deze partij 22-30 in het voordeel van Oosterhout.

Maar gelukkig voor de Stoeterijbiljarters is er dan nog een taaie Belg André Sommen. Tegen Jef Fijneman bleef den Dré de gehele partij een stapje voor. Bij 27-26 werd het wel bijzonder spannend. Maar dan kan Sommen goed rekenen om winnend af te sluiten met een aantal supercaramboles, uiteraard was zijn beste supporter content en ook zijn team was blij met het eindresultaat van 4-4, daar kun je mee thuis komen.

Programma

De volgende doorstap is op vrijdag 13 september in Kwadendamme tegen De Stene Brug.[l]