Een trotse vrouwenploeg en ploegleider. FOTO JORIS MERTENS
Een trotse vrouwenploeg en ploegleider. FOTO JORIS MERTENS Joris Mertens

DJA promoveert naar tweede divisie

ZUNDERT - Een historische dag voor het vrouwenteam van DJA, na jaren aan de top van de derde divisie mee te hebben gedaan, was er vandaag de kans op promotie naar een hogere divisie. In de eerste drie competitiewedstrijden had het team voldoende punten verzameld om zich te plaatsen voor de finale. Een plaats in de top 5 zou leiden tot promotie. In 2017 mislukte dit nog, daar het team toen niet op volle sterkte was.

Ook nu was niet iedereen topfit, tijdens de vorige wedstrijd raakte Sabine flink geblesseerd aan haar kuit. Na hard gewerkt te hebben tijdens haar revalidatie stond ze vandaag dan toch fit aan de start. Ze zette de toon door meteen een seizoen beste prestatie weg te zetten van 10,62 meter bij het kogelstoten. Tegelijkertijd was het Sanne die de punten pakte bij het verspringen met 4,57 meter. Helaas moest ze daarna wel de strijd staken i.v.m. een opspelende blessure.

Bij het hoogspringen sprong Aniek een hoogte van 1,45 meter en later op de dag slechtte Lauren een hoogte van 1,50 meter. Lauren pakte ook veel punten bij het polsstokhoogspringen, een lastig onderdeel wat maar door weinig ploegen goed bezet kan worden, maar waar DJA dus een specialist in huis heeft.

Bij de looponderdelen stegen vele atletes boven zichzelf uit. Sophie liep een seizoen beste tijd op de 800 meter (2:47,54min). Wisterlande liep, ondanks een lichte overbelasting van de achillespees, een razendsnelle 100 meter (13,77sec). En er sneuvelde zelfs persoonlijke records, Ankie liep sneller dan ooit op de 100 meter (13,60sec) en even later volgde nog een rappe 200 meter. Ook een nieuw persoonlijk record voor Dorien op de 200 meter (27,27sec), goed voor de tweede tijd. Ze werd eerder op de dag ook al derde door 62,77 seconden over 400 meter te doen. Ruime winst was er voor Paddy, die haar concurrentie op meer dan 10 seconden zette op de 3000 meter (11:03,77min).

Tessa debuteerde op het onderdeel 400 meter horden en deed dat uitstekend. Een mooie vlakke race, met zelfs mogelijkheid tot seriewinst, ware het niet dat ze de laatste horde hard raakte en met een pijnlijke enkel over de finish kwam. In de tweede groep stootte Bowien de kogel 9,83 meter ver. Bij het speerwerpen vloog de speer van Manon, zoals al zo vaak dit jaar, weer over de 30 meter. Sophie bleef daar dichtbij met een afstand van 27,48 meter.

Op de afsluitende 4x100 meter estafette werd er bewust geen risico genomen door Sabine, Dorien, Ankie en Wisterlande. Met drie veilige wissels werd de promotie veiliggesteld: een vierde plaats in het eindklassement![l]