Dementie: Wie wordt er niet mee geconfrontreerd?

RIJSBERGEN - Op woensdag 25 september vindt in de bibliotheek in Rijsbergen de gratis lezing plaats: 'Wat is dementie en hoe ga ik er me om?'. Aanvang 19.30 uur.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Vergeetachtigheid valt vaak als eerste op. Later volgen problemen met denken en taal. Ook het karakter en gedrag kunnen veranderen. Iemand met dementie verliest stap voor stap de regie over zijn eigen leven. Dat is lastig voor de persoon zelf maar ook voor de naasten. We bespreken van diagnose totdat thuis wonen niet meer gaat.
Het is goed om te weten dat er verschillende instanties zijn die hulp bieden.

Er is Alzheimer Nederland, maar ook plaatselijke instanties zoals Avoord, Surplus, Thebe, Stichting Welzijn Zundert, de gemeente Zundert en Het huisartsenteam.

Het thema van deze avond wordt toegelicht door Wendy Brugman: casemanager Dementie van Avoord en Hanny Hofman: de wijkzuster van Surplus in Rijsbergen. De avond begint om 19.30 uur. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Na de pauze worden er ook vragen beantwoord. De avond duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan via rijsbergen@bibliotheekvannu.nl, bij de balie van de bibliotheek of via tel. 076-5961773. [l]